Ливърпул ще прегази Бенфика


Н. Гавазов

Ливърпул ще прегази Бенфика

Бенфика - Ливърпул

Стадион: "Да Луж", Лисабон

Дата: 05.04.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Хесус Хил (Испания)

Бенфика ще бъде домакин на Ливърпул в първи мач от четвъртфиналите на Шампионска лига. Мърсисайдци са сочени като един от фаворитите за спечелването на турнира, но португалският колектив поднесе няколко изненади през тази кампания, а и статистиката не е в полза на англичаните. Ще видим ли още един подвиг от страна на "орлите" или този път футболната логика ще възтържествува? Това ще разберем тази вечер, когато "Да Луж" посрещне 22-та.

Бенфика стигна до този етап на Шампионска лига, завършвайки на второ място в група с Байерн Мюнхен, Барселона и Динамо Киев. Важни за успеха се оказаха точките срещу каталунците, а особено впечатлява победата с 3:0 над испанския отбор. Изненадващо доброто представяне на Бенфика продължи и в осминафиналите, където съперник бе Аякс. Първата среща в Лисабон завърши при резултат 2:2, като домакините трябваше да положат неимоверни усилия, за да стигнат до този резултат. В реванша португалците предприеха различна тактика. Те не тръгнаха да се надиграват със съперника си, а се прибраха в половината си, разчитайки на бързи контраатаки. Голът на Дарвин Нунеш се оказа единствен в мача, но и напълно достатъчен за крайния успех.

Това, което безпокои в представянето на Бенфика през този сезон е вътрешното първенство. Там лисабонци се провалиха, като поредното разочарование дойде през уикенда, когато "орлите" претърпяха поражение с 3:2 от Витория Гимараеш и вече изостават от лидера Порто на 15 точки, а от втория Спортинг с 9 пункта.  

Ливърпул се оказа с една глава по-висок от съперниците в групата си от Шампионска лига. Мърсисайдци, които  попаднаха в квартет с Милан, Атлетико Мадрид и Порто, постигнаха шест победи с голова разлика 17:6. Тук ще припомним, че мачовете с "драконите" завършиха при резултат 5:1 в Португалия и 2:0 на "Анфийлд". Ливърпул продължи с мощното си представяне и в първия мач от осминафиналите на турнира с Интер. Двубоят в Милано протече равностойно, даже домакините имаха по-чисти положения за гол, докато Роберто Фирмино и Мохамед Салах не проявиха головия си инстинкт и не повалиха "нерадзурите". Тази среща с чиста съвест можем да наредим сред многото уроци, които Клоп и хората му преподаваха на своите съперници през последните години, защото големият отбор играе именно по този начин - да сдържи противника и да нанесе убийствен удар при първа по-голяма възможност. Реваншът се получи по-различен от очакванията, а Юрген Клоп философски заключи, че е важно да знаеш кой мач можеш да загубиш. В интерес на истината германецът е прав, защото мърсисайдци спечелиха Купата на Лигата и още четири срещи от Висшата лига между двата сблъсъка с Интер. Апропо, Ливърпул не сгреши и в четирите си мача след реванша с италианците - четири победи с голова разлика 7:0 и изоставането от Манчестър Сити вече е само една точка.

Домакините са без Родриго Пиньо и Лукас Верисимо, които са контузени. Гостите нямат кадрови проблеми. Жоел Матип получи удар в главата срещу Уотфорд, но остана на терена, а Трент Александър-Арнолд бе резерва, което пък ще му позволи да бъде използван днес. Имаше слухове за Наби Кейта, но Клоп потвърди, че халфът е във форма.

- Ливърпул има 6 победи и 4 загуби срещу Бенфика.

- Три от пораженията на мърсисайдци са в последните четири мача.

- Последният двубой е в четвъртфиналите на Лига Европа 2009/10. Тогава Ливърпул побеждава с 4:1 и продължава.

- Бенфика има 7 победи и 6 равенства в 18 домакински мача срещу английски отбори.

- Ливърпул има 5 победи и 3 равенства в 12 гостувания на португалска земя.

Гостите са фаворити в този двубой. Единственият аргумент в полза на Бенфика е факторът домакинство, но той едва ли ще окаже съществено влияние на отбора на Клоп. Очакванията са за пълно доминиране на мърсисайдци и успех с марж от поне два гола.

Прогноза: Банфика - Ливърпул 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Алисон
   
Александър - Арнолд
Матип
Ван Дайк
Робертсън
Хендерсън
Фабиньо
Тиаго
Салах
Мане
Диас
Нунес
Рамос
Евертон
Вейгъл
Таарбт
Рафа
Грималдо
Вертонген
Отаменди
Жилберто
   
Влаходимос
 
Бенфика (Нелсон Верисимо)

Обоснована прогноза: Бенфика - Ливърпул 0:2

  Сподели
634