Аякс - Бенфика: Очаквайте над 2.5 гола в мача


Н. Гавазов

 Аякс - Бенфика: Очаквайте над 2.5 гола в мача

Аякс - Бенфика
Стадион: "Йохан Кройф", Амстердам
Дата: 15.03.2022 г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Карлос дел Серо (Испания)

Аякс посреща Бенфика в мач-реванш от осминафиналите на Шампионска лига. Първият двубой в Португалия премина много интересно, с атакуващ и зрелищен футбол от страна на 22-та. Тогава нидерландците на два пъти повеждаха в резултата, но "орлите" успяваха да намерят празни пролуки в отбраната на съперника и успяха да изравнят. Впрочем, срещата можеше да завърши и с победа на домакините, ако португалските нападатели бяха по-точни.

Аякс проведе четири мача след сблъсъка в Лисабон. Изненадващо, хората на Ерик тен Хаг загубиха с 2:1 от Го Ахед в Ередизизе, но след се поправиха, записвайки две победи в турнира и една в Купата, където имаха за съперник АЗ Алкмар. През уикенда амстердамци гостуваха на Камбур и записаха трудна победа с 3:2, която дойде в добавеното време на мача, но някои от титулярите почиваха и това обяснява трудната игра на Аякс. В момента колективът на Тен Хаг е лидер в таблицата за класиране, на две точки пред втория ПСВ.

Бенфика от своя страна изигра три мача от португалското първенство. Лисабонци се справиха с Витория и Портимоненсе, а през уикенда не успяха да победят Визела, но "орлите" излязоха с експериментален състав, а и останаха с човек по-малко заради червения картон на Таарабт. Така столичани се отдалечиха още повече от лидера Порто - разликата от "драконите" е 12 точки, а от втория Спортинг - 6.

Пасвер, Стекеленбург и Клайбер са контузени от домакините. Гостите не могат да разчитат на Верисимо, Пиньо и Сеферович, които са в лазарета.

Аякс отбеляза най-много голове в Ередивизия – 74, докато само два други отбора успяха да вкарат повече от 50.

Те загубиха само три пъти у дома през последните дванадесет месеца.

Междувременно Бенфика отбеляза най-много голове в Примейра лига.

"Орлите" загубиха само срещу два отбора на гостуване през целия сезон – във всички състезания. Порто и Байерн Мюнхен.

Резултатът 2:2 в първия мач дава леко предимство на Аякс, но след отпадането на правилото за гол на чужд терен, португалците също имат своите шансове да продължат напред. Впрочем, стиловете на игра на двата тима, които играят атакуващо и открито, означава повече свободни пространства отзад и повече възможности за нападателите. А при една голова престрелка е възможно всичко да се случи. Съветът ни е да не разчитаме на един знак в този мач и да помислим също за опцията "над 2.5 гола" в двубоя.

Прогноза: Аякс - Бенфика 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бенфика (Нелсон Верисимо)
 
Влаходимос
   
Жилберто
Отаменди
Вертонген
Грималдо
Рафа
Таарбт
Вейгъл
Евертон
Рамос
Нунес
Алер
Тадич
Бергуис
Антони
Гравенберг
Мартинес
Блинд
Мартинес
Тимбър
Маразуи
   
Онана
 
Аякс (Ерик тен Хаг)

Обоснована прогноза: Аякс - Бенфика 3:2

  Сподели
558