Интер ще вземе минимално предимство преди реванша


А. Павлов

Интер ще вземе минимално предимство преди реванша

Интер - "Шалке"
Стадион: "Стадио Джузепе Меаца", Милано
Дата: 05.04.2011 г.
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)


Надали ще сгреша, ако кажа, че най-добрите мачове в тазгодишното издание на Шампионската лига тепърва предстоят. Това мое твърдение не звучи голословно, тъй като през последните години участниците в този турнир изнасят страхотни двубои именно от 1/4 финалите нататък. Тогава един срещу друг застават много класни отбори, които са и доста равностойни, и затова е трудно да определим кой от тях е фаворитът.

В това отношение срещата между Интер и "Шалке" не прави изключение. Нещо повече, сблъсъците между италиански и немски отбори винаги са били крайно любопитни, което е още една причина да наблюдаваме този мач.

Като заговорихме за срещите между италиански и немски тимове, задължително трябва да споменем, че Нерадзурите стигнаха до този етап от състезението, след като на осминафиналите отстраниха "Байерн" в една епична битка. Миланци загубиха първия двубой с 0:1, но на реванша показаха невероятен дух, и в крайна сметка победиха с 2:3. Този резултат ги класира за четвъртфиналите, като по този начин действащият европървенец все още може да защити трофея си.

Сега хората на Леонардо срещат още един отбор от Бундеслигата. "Шалке" напълно заслужено се класира за тази фаза от надпреварата, след като на осминафиналите преодоля "Валенсия" с общ резултат 4:2.

Наистина Кралскосините се представят доста силно в Шампионската лига, което обаче не може да се каже за първенството, където те се намират чак на 11-о място. Именно заради неубедителните игри в шампионата управата на гелзенкирхенци извърши треньорска смяна, назначавайки Ралф Рангник на мястото на Феликс Магат.

На пръв поглед този ход не изглежда особено логичен, тъй като, освен че се представя убедително в Европа, "Шалке" се класира и на финал за Купата на Германия, в който ще застане срещу втородивизионния тим "Дуисбург". Очевидно футболистите на Рангник имат много добри шансове да се класират за евротурнирите, като това си е цяло чудо, имайки предвид ужасяващото начало на сезона. Тимът обаче все още не може да бъде изцяло спокоен за своето оцеляване в първенството и точно тази несигурност принуди управата да уволни Магат.

Предимство за новия наставник Рангник е фактът, че той вече работи в клуба и познава добре атмосферата в него. Отборът не успя да завърши първия си мач под негово ръководство, тъй като стана инцидент при гостуването на "Санкт Паули". Все пак тази случка се разрази в самия край на двубоя при резултат 0:2, което все пак дава някаква увереност на играчите преди дуела с Интер.

В същото това време Нерадзурите бяха победени от големия си враг "Милан" с 3:0, отдалечавайки се на пет пункта от лидера в калчото. Действително титлата все още не е мираж за момчетата на Леонардо, но предвид изявите на "Милан" нейното спечелване няма да бъде никак леко.

Разбира се, туй надали ще доведе до загърбване на Серия A за сметка на Шампионската лига поради простата причина, че еврошампионът има достатъчно класен и широк състав, способен да издържи на голямото натоварване.

За радост на бразилския наставник ситуацията в кадрово отношение вече значително се подобри. Кристиан Киву и Андреа Ранокия бяха титуляри срещу "Милан", докато Диего Милито се появи като смяна през втората част. Леонардо обаче заяви, че все още не е решил дали утре да пусне аржентинеца в стартовия състав.

От друга страна, много по-неприятно е положението в стана на гостите, които твърдо ще бъдат без контузените Клаас-Ян Хунтелаар, Кристоф Моритц и Кристиан Пандер. В добавка към това Кристоф Метцелдер, Марио Гавранович и Пеер Клуге са под въпрос, докато Антъни Анан не може де играе в турнира, защото вече направи това с екипа на "Розенборг".

Същото нещо за състава на Нерадзурите важи в пълна степен обаче и за този на Кралскосините, което означава, че Рангник може да се справи със ситуацията. Освен това той може да ползва услугите на най-изявения си футболист в лицето на Раул, който играе чудесно през тази година.

Последният може да продължи тази тенденция с добра игра и на "Стадио Джузепе Меаца", само че трябва да признаем, че домакините изглеждат като лек фаворит в срещата, най-вече заради по-големия си опит, с който разполагат.

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

06 март Интер - "Дженоа" 5:2 (Серия А)
11 март "Бреша" - Интер 1:1 (Серия А)
15 март "Байерн" - Интер 2:3 (Шампионска лига)
20 март Интер - "Лече" 1:0 (Серия А)
02 април "Милан" - Интер 3:0 (Серия А)

"Шалке":

05 март "Щутгарт" - "Шалке" 1:0 (Бундеслига)
09 март "Шалке" - "Валенсия" 3:1 (Шампионска лига)
12 март "Шалке" - "Айнтрахт" 2:1 (Бундеслига)
20 март "Леверкузен" - "Шалке" 2:0 (Бундеслига)
01 април "Санкт Паули" - "Шалке" (прекъснат при 0:2) (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Интер - "Шалке"

4 мача
1 победа за Интер
2 равенства
1 победа за "Шалке"
Голова разлика: 3:2 за Интер


Коефициенти от bet365:
Интер - 1.57
Равен - 3.75
"Шалке" - 6.50

Коефициенти от Offsidebet:

Интер - 1.55
Равен - 3.70
"Шалке" - 6.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
129