Мечтите на Тотнъм ще приключат на Бернабеу


Т. Михайлов

Мечтите на Тотнъм ще приключат на Бернабеу

Реал Мадрид - Тотнъм
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 05.04.2011
Час: 21:45
Съдия: Феликс Брайх (Германия)


Реал Мадрид посреща Тотнъм в първи ¼-финал в Шампионската лига. Разлика в опита на двата съперника е огромна, но англичаните са амбицирани да продължат похода, за който феновете им едва ли са мечтали преди няколко месеца.

Жозе Моуриньо се оказа правилното лекарство за синдрома “отпадане на 1/8-финал” и след 7 години Реал Мадрид отново е сред 8-те най-добри в Европа. Лос Меренгес пречупиха кошмара си Олимпик Лион, при това сравнително лесно и вече поглеждат към 10-ата си титла на Европа, още повече, че шансовете им за триумф в Примера изглеждат илюзорни. След шокиращата загуба с 0:1 от Спортинг Хихон на “Сантяго Бернабеу” “белите” вече са на 8 точки зад лидера Барселона. Извинение за поражението Реал може да търси в липсата на ключови единици в двубоя.

В Европа вече няма име, което може да уплаши Хари Реднап и неговия Тотнъм. След като “шпорите” изхвърлиха 7-кратния победител в турнира и лидер в Италия Милан, жребият реши да им прати още по-титулуван съперник. Англичаните показаха, че не се съобразяват с имена и, че в съвременния футбол най-важна е моментната форма. За жалост жестоката конкуренция в най-силното първенство – Висшата лига засега оставя “шпорите” на 5-ата позиция. До края има 7 кръга, а те трябва да наваксат 5 точки, за да се доберат до заветното 4-то място. В последния кръг тимът направи само 0:0 с Уигън, което беше и негов трети пореден хикс.

Двата клуба са се срещали веднъж в европейските клубни турнири и това става през 1985 в ¼-финал за Купата на УЕФА. Тотнъм е действащ носител на отличието, но губи с автогол на Стийв Периман на “Уайт Харт Лейн”. На “Сантяго Бернабеу” срещата завършва при 0:0. Участие в мача тогава  взимат Емилио Бутрагеньо и Хорхе Валдано, които днес са сред ръководителите на Кралския клуб. Иначе това е 28-ми път, в който Реал играе ¼-финали. В тях “белите” имат 21 успеха. Два пъти в последните години испанците изгубиха от англичани у дома. Арсенал и Ливърпул победиха на “Бернабеу” през 2006 и през 2009. Тотнъм има 2 загуби и равен от визитите си в Испания. Като домакин на англичани Реал е с баланс 4-4-2.

Реал има сериозни проблеми с контузени футболисти. Първоначалните очаквания бяха Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Марсело да пропуснат мача. Слабата игра срещу Спортинг Хихон обаче може да принуди лекарския щаб да направи всичко възможно да вдигне на крака Роналдо. Той и Марсело тренираха в понеделник. Възможно е да се рискува с нова сериозна контузия на най-добрия футболист в селекцията на Моуриньо. Ди Мария също е под въпрос.

При Тотнъм също има проблеми, макар че младата звезда Гарет Бейл е възстановен. Не е сигурно дали той може да изиграе пълни 90 минути. Контузени са Ледли Кинг, Йонес Кабул и Джонатан Уудгейт. Уилям Галас е под въпрос. Мачът ще пропусне и Стивън Пиенаар, който получи разтежение в слабините. С интерес се очаква завръщането на “Бернабеу” на Ван дер Ваарт, който е един от многото холандци, които не бяха оценени по добава в Кралския клуб.

Самочувствието на Реал бе наранено в събота вечер, но загубата от Хихон може да бъде полезна, тъй като единствен приоритет за момчетата на Жозе Моуриньо става Шампионската лига. 10-ата е отдавнашна мечта на феновете на “белите”, но Тотнъм е коварен съперник. Англичаните няма какво да губят и всичко, което постигнат оттук нататък ще бъде прието като абсолютна сензация. Все пак опита на Моуриньо и домакинското предимство ще си кажат думата и Реал ще постигне нужния резултат, за да мисли за евентуален полуфинал с Барселона.

Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

06 март Расинг Сантандер - Реал Мадрид 1:3 (Примера)
12 март Реал Мадрид - Еркулес 2:0 (Примера)
16 март Реал Мадрид - Олимпик Лион 3:0 (Шампионска лига)
19 март Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 1:2 (Примера)
02 април Реал Мадрид - Спортинг Хихон 0:1 (Примера)

Тотнъм:

22 февруари Блекпул - Тотнъм 3:1 (Висша лига)
06 март Уулвърхемптън - Тотнъм 3:3 (Висша лига)
09 март Тотнъм - Милан 0:0 (Шампионска лига)
19 март Тотнъм - Уест Хем 0:0 (Висша лига)
02 април Уигън - Тотнъм 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Реал Мадрид - Тотнъм

2 мача
1 победа за Реал Мадрид
1 равенство
0 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 1:0 за Реал Мадрид


Коефициенти от bet365:
Реал Мадрид - 1.40
Равен - 4.50
Тотнъм - 8.50

Коефициенти от Offsidebet:

Реал Мадрид - 1.40
Равен - 4.45
Тотнъм - 8.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198