Ливърпул ще вземе преднина в Милано


Н. Гавазов

Ливърпул ще вземе преднина в Милано

Интер - Ливърпул

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 16.02.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

Интер ще посрещне Ливърпул в първи мач от осминафиналите на Шампионска лига. Действащият шампион на Италия срещу един от кандидатите за титлата в Англия. Най-добрата атака на Серия А срещу най-резултатното нападение на Висшата лига на Англия. Вън от съмнение е, че ни очаква грандиозен сблъсък, който няма да остави равнодушни и неутралните фенове.

"Нерадзурите" достигнаха до този етап на турнира като втори в група D. Хората на Симеоне Индзаги започнаха с домакинска загуба срещу Реал Мадрид и равенство на гости на Шахтьор Донецк, но се поправиха в следващите три мача, записвайки три поредни победи, с което си гарантираха излизането от квартета.

Що се отнася до формата на Интер, тя не е толкова убедителна. Миланци имат само две победи в последните си седем мача, като единият успех бе в Купата на Италия. Освен това "нерадзурите" имат само две победи при последните си пет домакинства и не успяха да опазят суха вратата си в пет от последните си шест двубоя. Последният мач на Интер бе на гости на Наполи през уикенда. Колективът на Индзаги получи ранен гол, след което трябваше да догонва. Натискът доведе до попадение на Един Джеко в началото на втората част, но гостите не успяха да направят повече, въпреки игровото си преимущество. След тази среща Интер остана втори, на точка от лидера Милан, но и с мач в запас.

Ливърпул спечели своя квартет по категоричен начин, постигайки  шест победи и голова разлика 17:6. Така мърсисайдци разбиха на пух и прах предварителните прогнози за труден живот в "групата на смъртта", в която бяха още Милан, Атлетико и Порто. Именно срещу сегашния лидер в Серия А бе последният мач на "червените" в Шампионска лига, когато хората на Юрген Клоп надиграха съперника си с 2:1 на "Сан Сиро", с попадения на Мохамед Салах и Дивок Ориги. Това бе седмият гол на египтянина в турнира, което го нарежда на трето място в класацията на стрелците.

Ливърпул влиза в мача в прекрасна форма. Тимът е в серия от шест поредни победи и е без загуба в 19 от последните си 20 мача. През уикенда мърсисайдци имаха тежко гостуване на Бърнли, но постигнаха успех с 1:0, който ги остави на второ място в класирането на Висшата лига, на 9 точки от лидера Манчестър Сити, но и с двубой в резерв.

От домакините Корея е контузен, а Барела е наказан. Ориги пропусна последните шест мача, но се върна към тренировки на 3 февруари.

- Двата отбора са се срещали четири пъти до момента. Последният сблъсък бе в четвъртфиналите на Шампионска лига през сезон 2007/08. Късни удари на Дирк Куйт (85) и Стивън Джерард (90) доведоха до победа на домакините с 2:0 на "Анфийлд" на 19 февруари 2008 г., а Фернандо Торес в 64-та минута отбеляза единственият гол в реванша на "Сан Сиро" на  11 март.

През сезон 1964/65 Ливърпул спечели с 3:1 първия мач полуфиналите на Купата на шампионите, а в реванша Интер се наложи с 3:0, за да спечели по-късно Купата.

- Това ще е първи мач на Интер срещу английски отбор от сезон 2018/19, когато победи Тотнъм с 2:1. Успехът бе пети пореден домакински за италианците срещу представители на Висшата лига и общо 11-ти от 16 домакинства срещу английски отбори.

- Ливърпул е на осминафинал в Шампионска лига за пети пореден сезон и общо десети, като "червените" са продължавали в седем случая.

- Ливърпул седем пъти се е изправял срещу италиански отбори в плейофите, като в пет сблъсъка е излизал победител.

- Алисон Бекер и Мохамед Салах са играли в Серия А. Тиаго Алкантара е роден в Италия.

- Алексис Санчес, Един Джеко, Андреа Ранокиа, Матео Дармиан и Фелипе Касейдо са играли в Англия.

- Заедно са играли: Санчес и Тиаго, Джеко и Бекер, Иван Перишич и Тиаго, Джеко и Джеймс Милнър, Санчес и Алекс Окслейд-Чембърлейн, Ранокия и Андрю Робертсън.

- Интер има най-добрата атака в Серия А с 55 гола в 24 мача.

- Ливърпул отбеляза 61 гола в 24 мача от Висшата лига на Англия.

Очакванията са за оспорван двубой, който ще бъде спечелен от тима, допуснал по-малко грешки. А Ливърпул изглежда точно като такъв колектив. Разбира се, важна е и реализацията, а тук гостите също имат предимство. За това съветът ни е да се доверим на "червените", а като застраховка при нашите залози може да се използва и знак "Х".

Прогноза: Интер - Ливърпул 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Алисон
   
Александър - Арнолд
Конате
Ван Дайк
Робертсън
Окслейд-Чембърлейн
Фабиньо
Тиаго
Салах
Жота
Диас
Мартинес
Джеко
Перишич
Чалханоглу
Брозович
Видал
Дъмфрис
Бастони
Де Врей
Шкриняр
   
Ханданович
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Ливърпул 1:2

  Сподели
948