Челси ще си върне на Ювентус


И. Ангелов

Челси ще си върне на Ювентус

Челси - Ювентус
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 23.11.2021 г.
Час: 22:00 ч.

Челси продължава да бъде убедителен в сезона и в локалната Висша лига последно надви Лестър Сити за да потвърди шансовете си за титла. "Сините" нямат загуба от септември месец, когато именно Юве се наложи с 1:0 в Италия над тима на Томас Тухел.

Ювентус се намираше на поредица от три срещи без успех, но формата се подобри с три поредни победи след последното 2:0 над Лацио в Италия. Преди това у дома Юве надви Фиорентина с 1:0 и Зенит с 4:2. В класирането в осма група на ШЛ италианците водят с 3 точки над Челси след 4 победи този сезон в групата от 4 кръга.

Откъм състави, домакините са в много по-добро състояние. Тухел няма да разчита само на Матео Ковачич, докато и Ромелу Лукаку е под въпрос след като липсваше в последния мач. След контузия се завърна Тимо Вернер, който бе резерва тогава.

При "Старата госпожа" под въпрос са Данило и Дибала, който пропусна последната среща. С контузии липсват Киелини, Де Шилио, Бернардески и Рамзи.

Ювентус има 9 победи в последните 10 мача в ШЛ. Челси има 5 сухи мрежи в последните 6 мача в турнира, като допусна само от Юве и то веднъж. В Англия "сините" са абсолютен лидер по този показател и в сезона до тук допуснаха само 4 гола.

Продължаването на Ювентус в турнира е сигурно дори и при загуба тук, поради което е под въпрос дали ще заложат на всичко за победата или ще се търси баланс. Челси има по-голям избор в дълбочина и Томас Тухел ще търси успеха.

Прогноза: Челси - Ювентус 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Макс Алегри)
 
Шчесни
   
Бонучи
Лихт
Куадрадо
Сандро
Бентанкур
Локатели
Киеза
Рабио
Мората
Кулушевски
Маунт
Хаверц
Зиеч
Алонсо
Жоржиньо
Канте
Джеймс
Рудигер
Силва
Азпиликуета
   
Менди
 
Челси (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Челси - Ювентус 2:0

  Сподели
432