Реал ще разбие прокобата


Т. Михайлов

Реал ще разбие прокобата

Реал Мадрид - Олимпик Лион
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 16.03.2011
Час: 21:45
Съдия: Дамир Скомина (Словения)


Реал Мадрид посреща Олимпик Лион в среща-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. След 1:1 в първия мач “Белия балет” е на път най-сетне да счупи прокобата и след 6 години да стигне до ¼-финал.

На този етап Шампионската лига е най-реалната възможност Реал да вземе сериозен трофей, тъй като изоставането на 5 точки от Барселона в Примера изглежда невъзможно за наваксване, още повече, че момчетата на Моуриньо имат по-трудна програма в оставащите 10 кръга. В последната си среща в Ла Лига Реал надигра с 2:0 Еркулес като най-много в отсъствието на Роналдо се отличи Карим Бензема, отбелязал и двете попадения.

Олимпик Лион препъна Реал на същата фаза в турнира през миналата година, но тогава бе в по-добра изходна позиция. Битката на Хлапетата във френската Лига 1 е ожесточена, тъй като 4 отбора се борят за титлата. Лион е трети само на 4 точки от лидера Лил. В последния кръг Лисандро Лопес и Миралем Пиянич бяха точни за успеха с 2:0 над Сошо като гост.

Двата клуба се познават доста добре, като за първи път се срещнаха в турнира през 2006, когато Лион победи с 3:0 у дома, а на “Сантяго Бернабеу” се стигна до 1:1. През 2007, Реал малко подобри постижението си като отстъпи с 2:0 на “Жерлан”. В Испания, отново имаше хикс – 2:2. Подобрението за “белите” продължи на 1/8-финала миналата година. 1:0 за Лион във Франция и 1:1 в ответния мач.

Роналдо тренира пълноценно с останалите във вторник и вероятно ще е напълно възстановен за ключовия мач. Педро Леон е с разтежение на коляното. Гаго, Кака и Игуаин са твърдо аут. Сами Кедира и Езекил Гарай останаха на пейката срещу Еркулес, тъй като наскоро бяха възстановени от контузии.

Али Сисоко, Йоан Гуркуф и Крис пропуснаха срещата със Сошо поради различни травми. Първият тренира на “Сантяго Бернабеу” и вероятно ще вземе участие в мача. Едерсон бе възстановен, но не попадна в групат. Мишел Бастош е наказан, но така или иначе трябва да претърпи операция на коляното.

Макар в последните 6 години Реал да отпада неизменно на 1/8-финалите този път изглежда, че испанците ще продължат напред. За пръв път те извоюваха позитивен резултат във Франция и то с гол на чужд терен, който може да се окаже много важен, ако атаката на Моуриньо не свърши своята работа.

Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

22 февруари Олимпик Лион - Реал Мадрид 1:1 (Шампионска лига)
26 февруари Депортиво Ла Коруня - Реал Мадрид 0:0 (Примера)
03 март Реал Мадрид - Малага 7:0 (Примера)
06 март Расинг Сантандер - Реал Мадрид 1:3 (Примера)
12 март Реал Мадрид - Еркулес 2:0 (Примера)

Олимпик Лион:

18 февруари Олимпик Лион - Нанси 4:0 (Лига 1)
22 февруари Олимпик Лион - Реал Мадрид 1:1 (Шампионска лига)
27 февруари Лил - Олимпик Лион 1:1 (Лига 1)
06 март Олимпик Лион - Арле 5:0 (Лига 1)
12 март Сошо - Олимпик Лион 0:2 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Реал Мадрид - Олимпик Лион

7 мача
0 победи за Реал Мадрид
4 равенства
3 победи за Олимпик Лион
Голова Разлика: 11:5 за Олимпик Лион


Коефициенти от bet365:

Реал Мадрид - 1.36
Равен - 4.75
Олимпик Лион - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Реал Мадрид - 1.33
Равен - 4.90
Олимпик Лион - 9.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206