Байерн ще спечели сблъсъка на титаните


А. Павлов

Байерн ще спечели сблъсъка на титаните

Байерн - Интер
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 15.03.2011 г.
Час: 21:45
Съдия: Педро Проенса (Португалия)


Битката в Шампионската лига започва да става все по-интересна и втората осминафинална среща между Байерн и Интер е добро доказателство за това. В първия мач баварците победиха с 0:1 след късен гол на Марио Гомес, с което шансовете им за класиране напред нараснаха. Въпреки това изходът от този дуел далеч не е решен, тъй като нерадзурите още са способни да отстранят съперника си.

Подкрепа на тези мои слова се явява статистиката от моментната форма на еврошампиона, според която момчетата на Леонардо имат осем победи в последните си 10 шампионатни двубоя. Логично тимът се изкачи напред в класирането и вече заема втора позиция, намирайки се на пет пункта зад лидера Милан. В последния кръг от калчото нерадзурите завършиха наравно 1:1 с Бреша, като те бяха без няколко от основните си фигури. Нормален ход от страна на бразилския им наставник предвид важната визита на "Алианц Арена".

И докато гостите опитаха да запазят силите си за тазвечершния мач, то баварците решиха да се разправят с Хамбургер (6:0), потушавайки пожара, който се бе появил в тима. Байерн сложи край на неприятната серия от три последователни загуби, но все още се намира извън тройката в Бундеслигата. Отборът не се наслаждава на кой знае колко добър сезон, най-вече заради неубедителните си изяви на чужд терен. Червените изпуснаха доста точки, въпреки че като цяло играта им не бе лоша.

В тази връзка основната причина, заради която Байерн проиграва преднината си, е липсата на концентрация. Именно оттам тръгнаха и големите проблеми на тима, които го лишиха от шансовете да защити дубъла си в Германия. Този факт накара ръководството да размисли сериозно върху ситуацията в клуба и така то реши да се раздели с Луис ван Гаал след края на кампанията. Дотогава обаче холандецът трябва да класира баварците за Шампионската лига и да спомогне за достойно представяне в тазгодишното издание на турнира. Така че можем да бъдем напълно сигурни, че Байерн ще се бори здраво и на двата фронта, на които участва.

Хубавото в тази връзка за баварците е, че за двубоя с Интер могат да разчитат на всичките си налични футболисти с изключение на трайно контузения Олич. В лагера на гостите пък ще бъдат без Диего Милито и Тиаго Мота, които лекуват травми, докато участието на Лусио е все още под въпрос.

Това обаче няма да бъде голям проблем за Леонардо, защото той веднага може да извади заместници на отсъстващите играчи. Интер има нужния потенциал да изхвърли Байерн от надпреварата, но не бива да пропускаме факта, че мюнхенци са печелили вече подобни титанични битки. Хъсът и желанието за игра, които са типични за тях, могат да им донесат още един паметен успех.

Последни 5 изиграни срещи:

Байерн:

23 февруари Интер - Байерн 0:1 (Шампионска лига)
26 февруари Байерн - Дортмунд 1:3 (Бундеслига)
02 март Байерн - Шалке 0:1 (Купа на Германия)
05 март Хановер - Байерн 3:1 (Бундеслига)
12 март Байерн - Хамбургер 6:0 (Бундеслига)

Интер:

19 февруари Интер - Каляри 1:0 (Серия А)
23 февруари Интер - Байерн 0:1 (Шампионска лига)
27 февруари Сампдория - Интер 0:2 (Серия А)
06 март Интер - Дженоа 5:2 (Серия А)
11 март Бреша - Интер 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Байерн - Интер

7 мача
3 победи за Байерн
1 равенство
3 победи за Интер
Голова разлика: 7:7


Коефициенти от bet365:
Байерн - 1.90
Равен - 3.75
Интер - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн - 1.90
Равен - 3.55
Интер - 3.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
252