Милан - Порто: Без победител


Н. Гавазов

Милан - Порто: Без победител

Милан - Порто

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 03.11.2021 г.

Час: 19:45

Съдия: Клеман Търпин (Франция)

Милан посреща Порто в мач от четвъртия кръг на Шампионска лига и ще се опита да запише първа победа в турнира.

Двата тима се срещнаха преди две седмици и тази среща завърши с минимална победа за "драконите". Оттогава  "росонерите" проведоха три мача в Серия А, записвайки три победи, които помогнаха на тима да се изравни по точки с лидера Наполи, отстъпвайки на неаполитанци само по допълнителни показатели. Ситуацията в Шампионска лига обаче е трагична за миланци. Колективът на Стефано Пиоли е с три загуби от три мача и днешният двубой е последен шанс да се осигури билет за плейофите в европейските клубни турнири.

Порто също проведе три мача, записвайки две победи в първенството и допускайки загуба в Купата на Португалия. Така хората на Сержо Консейсао събраха 26 пункта и делят първото място със Спортинг. В Шампионска лига "драконите" събраха 4 точки, колкото има Атлетико и ако лисабонци успеят да вземат нещо днес, а "дюшекчиите" отстъпят на "Анфийлд", то тогава лисабонци ще излязат на второ място в квартета.

Аут за мача са Ребич, Манян, Бакайоко, Флоренци и Кастйехо от домакините. Вендел няма да играе от гостите.

От последните пет мача между тези отбори само в един са отбелязани повече от два гола. Съперниците по традиция се опитват да действат внимателно, но очакваме този път отборите да зарадват със зрелищен футбол и с отбелязани голове. Време е хората е на Стефано Пиоли да пречупят тенденцията – Милан загуби последните пет мача от Шампионска лига.

В контекста на това обаче "росонерите" са в тежка кадрова ситуация, треньорският щаб все още не може да разчита на голяма група важни играчи, тимът имаше тежък мач с Рома, а при всичко това Стефано Пиоли ще трябва да осъществи поне някаква ротация, защото още в неделя отборът ще има двубой срещу Интер.

Прогноза: Милан - Порто 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Порто (Сержиу Консейсао)
 
Коща
   
Корона
Пепе
Маркано
Сануси
Отавио
Груич
Оливейра
Диас
Мартинес
Тареми
Жиру
Леао
Диас
Селемакерс
Тонали
Бенасер
Ернандес
Кяер
Томори
Калабрия
   
Татарушану
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Порто 2:2

  Сподели
498