Порто - Милан: Без победител


Н. Гавазов

Порто - Милан: Без победител

Порто - Милан

Стадион: "Драгао", Порто

Дата: 20.10.2021 г.

Час: 22:00

Съдия: Феликс Брих (Германия)

Порто ще приеме Милан в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. И двата тима търсят първите си победи в квартета, в който се намират Ливърпул и Атлетико. В голяма степен победителят утре ще направи крачка към третото място и ще запази шансове да се бори за едно от първите две места.

"Драконите" влизат в двубоя с 6 победи и две равенства от осем мача и са единственият тим, който е без загуба в португалския елит. Въпреки това хората на Сержо Консейсао са втори в таблицата,  на точка след лидера Бенфика. Последният мач на Порто бе на гости на третодивизионния Синтренсе и завърши с победа 5:0 за фаворита. "Драконите" се представят противоречиво в Шампионска лига. На старта те измъкнаха нулево равенство при гостуването си на Атлетико, но катастрофираха с 5:1 при домакинството си на Ливърпул.

Милан изстрада победата над Верона през уикенда, показвайки дух и желание за битка. Но така се случи и преди международната пауза, когато "росонерите" победиха Аталанта с 3:2. Като цяло миланци спечелиха 4 от последните си пет двубоя в Серия А, губейки точки само срещу Ювентус. Хората на Стефано Пиоли обаче са с нулев актив в Шампионска лига, губейки с 3:2 на "Анфийлд", а след това бяха победени с 2:1 от Атлетико на "Сан Сиро". Въпреки изгонването на Франк Кесие, "росонерите" успяха да запазят преднината си близо час, преди да допуснат два голя в края на срещата.

Порто няма кадрови проблеми. Гостите обаче са без контузените Бакайоко, Ребич, Манян и Флоренци, а Кеси е наказан.

- Двата отбора са се срещали девет пъти - 4 победи за Милан и 2 успеха за Порто.

- Порто никога не е побеждавал Милан у дома - 3 равенства и загуба.

- Милан няма загуба в Португалия - победа и седем равенства.

Очакванията са за равностоен мач, в който домакините вероятно ще са малко по-агресивни. Милан има много отсъстващи футболисти, което е проблем за треньорския щаб и точно за това не можем изцяло да им се доверим. Равенството изглежда логично, а напълно е възможно то да бъде и резултатно.

Прогноза: Порто - Милан 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Татарушану
   
Калабрия
Томори
Кяер
Бало-Туре
Бенасер
Тонали
Салемакерс
Крунич
Леао
Ибрахимович
Тареми
Мартинес
Диас
Урибе
Груич
Отавио
Сануси
Маркано
Пепе
Корона
   
Коща
 
Порто (Сержиу Консейсао)

Обоснована прогноза: Порто - Милан 2:2

  Сподели
524