Шалке ще пребори Валенсия и Магат ще спаси работата си


А. Павлов

Шалке ще пребори Валенсия и Магат ще спаси работата си

Шалке - Валенсия
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен
Дата: 09.03.2011 г.
Час: 21:45
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

През тази седмица ще станат ясни първите четири четвъртфиналисти в Шампионската лига. За едно от тези места ще спорят Шалке и Валенсия, които завършиха наравно 1:1 в първия мач помежду си. Този резултат превръща кралскосините в лек фаворит, но валенсианци в никакъв случай не трябва да бъдат подценявани. Плюс това хората на Унай Емери нямат загуба досега като гост в турнира, което е още едно доказателство, че изходът от утрешния дуел въобще не е ясен.

Не на последно място Валенсия има по-голям опит от Шалке в Шампионската лига, а туй, както добре знаем, има много голямо значение. В състава на миньорите обаче има един изявен футболист, който може да реши даден мач. Разбира се, това е испанецът Раул. Нападателят успя да се разпише в срещата на "Естадио Местая" и няма да бъде никак чудно, ако повтори това упражнение и в Гелзенкирхен.

Не само Раул ще бъде заплаха за испанския отбор. Джеферсън Фарфан и Хосе Хурадо също са способни да направят живота на лос че черен. Не споменавам името на Клаас Ян-Хунтелаар, който все още не е готов за игра и ще пропусне предстоящия двубой. Лукас Шмитц също няма да бъде на линия, след като получи червен картон в Испания. Въпреки това нещата за гелзенкирхенци в дефанзивен план изглеждат добре. В тази зона блести страхотният Мануел Нойер и той нерядко е последна преграда пред гола, което дава увереност на защитниците пред него.

Тимът обаче се угъва при скоростни акции и това се видя ясно в първата среща. Така че, ако възпитаниците на Емери конструират добре играта си по фланговете (където е тяхната сила), положението за домакините няма да бъде особено приятно.

Все пак те със сигурност ще се постараят максимално, за да спечелят, тъй като техният наставник Магат е пред уволнение. Това е така, защото отборът разочарова в шампионата, и вече се доближи на само пет точки от зоната на изпадащите. Никой в клуба не иска тимът да попадне в този опасен водовъртеж, в който се намират отбори като Вердер, Щутгарт и Волфсбург. Очевидно Шалке се нуждае от сигурност, а тя може да дойде само с добри резултати.

От друга страна, ситуацията в лагера на Валенсия е по-спокойна, защото тимът върви добре в Примера дивисион. Дори и да отпадне от Шампионската лига, Валенсия по всяка вероятност ще играе в състезанието и догодина.

Наистина факт е, че валенсианци удържат позициите си, въпреки раздялата с водещи футболисти като Вия и Силва.

Естествено, за това стечение на обстоятелствата спомагат играчи като Хоакин, Хуан Мата и Роберто Солдадо. Първият обаче няма да може да участва в задаващия се мач, защото страда от травма. Същото се отнася и за Хедвигес Мадуро и Давид Албелда.

Независимо от това Унай Емери има достойни заместници на отсътващите, като един от тях, Пабло Ернандес, доказа този факт с двете си попадения при успеха над Майорка (2:1).

Безспорно всичко води към това, че мачът ще бъде здрава борба. Самият халф на Валенсия Тино Коста сподели, че очаква много тежка среща. Шансът това да стане е голям, но битката надали ще се реши след 90 минути.

Последни 5 изиграни срещи:

Шалке:

15 февруари Валенсия - Шалке 1:1 (Шампионска лига)
20 февруари Гладбах - Шалке 2:1 (Бундеслига)
26 февруари Шалке - Нюрнберг 1:1 (Бундеслига)
02 март Байерн - Шалке 0:1 (Купа на Германия)
05 март Щутгарт - Шалке 1:0 (Бундеслига)

Валенсия:

15 февруари Валенсия - Шалке 1:1 (Шампионска лига)
19 февруари Валенсия - Спортинг Хихон 0:0 (Примера дивисион)
27 февруари Атлетик - Валенсия 1:2 (Примера дивисион)
02 март Валенсия - Барселона 0:1 (Примера дивисион)
05 март Майорка - Валенсия 1:2 (Примера дивисион)


Досегашни срещи:

Шалке - Валенсия

5 мача
1 победа за Шалке
3 равенства
1 победа за Валенсия
Голова разлика: 4:3 за Шалке


Коефициенти от bet365:
Шалке - 2.50
Равен - 3.25
Валенсия - 2.87

Коефициенти от Offsidebet:
Шалке - 2.55
Равен - 3.25
Валенсия - 2.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184