Тотнъм - Милан: Приказката продължава


Н. Гавазов

Тотнъм - Милан: Приказката продължава

Тотнъм - Милан
Стадион: "Уейт Харт Лейн", Лондон
Дата: 09.03.2011
Час: 21:45
Съдия: Франк де Блеекере (Белгия)


Тотнъм приема Милан в осминафинална среща - реванш от Шампионската лига, след като преди три седмици дебютанта в най-престижния европейски клубен турнир победи с 1:0 на „Сан  Сиро" седемкратния европейски първенец. Двубоят в Милано завърши малко неочаквано като резултат, но през първото полувреме лондончани показаха много добър футбол и не позволиха на своя съперник да създаде добри положения за гол. През втората част „росонерите" притиснаха „шпорите", които от своя страна приеха играта в собствената си половина и разчитаха основно на контраатаки, при една от които Крауч в 80-та минута наказа самонадеяните домакини и даде добри шансове на отбора си да продължи напред в борбата.

След три поредни победи Във Висшата лига на Англия, Тотнъм в последните си два мача срещу Блекпул и Уулвърхемптън загуби пет точки и отстъпи от четвъртото място. В момента „белите" заемат пето място в класирането с 48 точки, което разбира се оставя отбора на Хари Реднап в борбата за класиране сред първите четири отбора, защото разликата с Челси е само три точки, а от третия Сити - пет.

Милан продължава да бъде лидер в класирането на Серия А с 61 точки от 28 мача - на пет пред втория Интер и на осем от Наполи. „Росонерите" след като загубиха на „Сан Сиро" от Тотнъм, след това постигнаха три поредни победи от три мача, но две от тях бяха с особено важно значение - в едната на практика елиминираха своя конкурент за титлата Наполи, побеждавайки го с 3:0, а през уикенда победиха като гост и Ювентус с 1:0, след гол на Гатузо в 68-та минута.

Добрата новина за Тотнъм е завръщането в отбора на Гарет Бейл, който лекуваше контузия и не взе участие в първия двубой. В групата за мача бе включен в последния момент и Ван дер Ваарт, който имаше проблеми с прасеца. В лазарета обаче остават Чорлука, Кабул, Кинг, Хъдлстоун и Уайггайт. Схемата на игра ще бъде 4-4-2. Вероятен състав: Гомес; Асу-Екото, Доусън, Галас, Бейл; Ленън, Ван де Ваарт, Паласиос, Модрич; Дефоу, Крауч.

Милан пристигна в Лондон без контузените Амброзини и Пирло, както и наказания за пет мача в евротурнирите Дженаро Гатузо, чието поведения след последния съдийския сигнал на „Сан Сиро" бе повече от скандално. Новите януарски попълнения Касано, Ван Бомел и Емануелсон нямат право да играят през този сезон за „росонерите" в Шампионска лига и също останаха в Милано. Окуражаващи обаче са новините около здравословното състояние на Кевин-Принс Боатенг, който очевидно се е справил с контузията си в глезена и в последния момент намери място в групата за мача. Схема на игра 4-3-3. Вероятен състав: Абиати; Абате, Неста, Силва, Антонини; Боатенг, Зеедорф, Фламини, Робиньо; Ибрахимович, Пато.


За любителите на статистиката: Тотнъм постигна три победи в трите си домакински мача от евротурнирите, в които средно отбеляза по три попадения. „Шпорите" са с второ най-добро нападение от всички отбори в Шампионската лига през този сезон. Единствената среща на „белите" с италиански отбор е през 2008/09 в турнира за Купата на УЕФА, където лондончани загубиха с 0:2. При гостуването си на английски отбори Милан има една победа, пет равенства и осем загуби, като в последните си шест мача срещу тимове от Висшата лига, „росонерите" нямат победа. Милан е и отбора с най-слабо нападение през настоящия сезон в Шампионската лига, като в седем мача италианците отбелязаха само седем гола. Фламини прекара четири сезона в Арсенал и взе участие в пет дербита на Северен Лондон, от които спечели две, а останалите завърши наравно. За Милан най-неприятното от статистиката е, че в историята на Шампионската лига има само един единствен случай, когато отбор, който е загубил първия си мач у дома е успявал да продължи напред. 

В навечерието на мача Хари Реднап обеща, че отбора му няма да разчита в никакъв случай на крехката преднина от Милано и от самото начало ще започне да атакува своя противник. От своя страна наставника на гостите Масимилиано Алегри заяви, че футболистите му се чувстват отлично психически и физически и изрази своята убеденост, че все пак Милан ще продължи благодарение на опита, който притежават играчите му.

Имайки предвид качествата на футболистите в двата отбора, а и от всичко гореизброено, можем да направим извода, че утрешната среща ще бъде изключително интересна и оспорвана. Не бива да се подценява лидера в Серия А, особено след като в последните си срещи Тотнъм не е толкова убедителен в представянето си. Поради това ще е твърде смело да заложим изцяло на „шпорите" въпреки, че хората на Реднап ще бъдат ентусиазирани да покажат най-доброто от себе си пред собствената публика и да продължат да пишат своята приказка. Най-разумното решение ще бъде да използваме в играта си вариант с два знака. 

Прогноза за: Тотнъм - Милан 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

05 февруари Тотнъм - Болтън 2:1 (Висша лига)
12 февруари Съндърланд - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
15 февруари Милан - Тотнъм 0:1 (Шампионска лига)
22 февруари Блекпул - Тотнъм 3:1 (Висша лига)
06 март Уулвърхемптън - Тотнъм 3:3 (Висша лига)

Милан:

12 февруари Милан - Парма 4:0 (Серия А)
15 февруари Милан - Тотнъм 0:1 (Шампионска лига)
20 февруари Киево - Милан 1:2 (Серия А)
28 февруари Милан - Наполи 3:0 (Серия А)
05 март Ювентус - Милан 0:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Милан

3 мача
2 победи за Тотнъм
1 равенство
0 победи за Милан
Голова Разлика: 4:2 за Тотнъм


Коефициенти от bet365:
Тотнъм - 2.20
Равен - 3.40
Милан - 3.25

Коефициенти от Offsidebet:
Тотнъм - 2.25
Равен - 3.35
Милан - 3.12

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152