Челси ще се опита да реши всичко още в първата среща


Н. Гавазов

Челси ще се опита да реши всичко още в първата среща

ФК Копенхаген - Челси
Стадион: "Паркен", Копенхаген
Дата: 22.02.2011
Час: 21:45
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)

Срещата Копенхаген - Челси е между два отбора, единият от които осем поредни пъти премина груповата фаза на турнира, а пет от последните седем сезона достигна минимум до полуфинал. За другият отбор класирането за плейофите е огромен успех, след като за първи път в своята история упоритите и амбициозни викинги достигат до този етап на Шампионската лига. И те нямат никакво намерение да се предадат. А Челси миналата година отпадна именно на осминафиналите на най-големия европейски клубен турнир.

Копенхаген се класира за плейофите като отбора, заел второ място в група D на Шампионската лига. В компанията на Барселона, Панатинайкос и Рубин всички предполагаха, че датчаните ще бъдат боксова круша, но това не се случи и възпитаниците на Солбакен постигнаха три победи и едно равенство и оставиха на 4 точки след себе си основния си конкурент Рубин.

Във вътрешният шампионат Копенхаген е безапелационен лидер и от 19 мача има 51 точки, като са единственият отбор без загуба в първенството. В момента шампионата на Дания е в зимна пауза и последният двубой на Копенхаген е от 4 декември, поради което има известни опасения относно формата на тима.


Челси се класира за плейофите като отбора заел първо място в група F на Шампионската лига. Лондончани го направиха безапелационно - постигнаха пет победи и загубиха само последният си мач, който беше без значение и спокойно можем да твърдим, че хората на Анчелоти бяха лишени от всякаква турнирна мотивация.

Във вътрешното първенство обаче нещата не са никак добри за шампионите, които започнаха сезона шеметно, но последната им победа е от 1 февруари, след което последва домакинска загуба от Ливърпул, едва не загубиха от Фулъм, а през уикенда бяха изхвърлени от турнира за Купата на Англия от Евертън. Отборът е пети в класирането и отчитайки амбициите на Манчестър Сити и Тотнъм, напълно реална е опасността „аристократите" да останат зад борда на следващото издание на Шампионската лига.

След дългата зимна пауза е съвсем обяснимо, че наставника на Копенхаген Солбакен няма проблеми в кадрово отношение и треньора е свикал под знамената цялото си налично войнство. Най-вероятно схемата на игра ще бъде 4-1-3-2, като атаката ще се води със сигурност от Гронкяер и Н'Дой, а в опорната зона ще бъде Квист.

Англичаните пристигнаха в датската столица без контузените Алекс и Бенаюн, а Анчелоти призна днес, че формата на Микел и Есиен не е добра. Давид Луиш също няма да вземе участие в двубоя, след като вече игра в същия турнир с екипа на Бенфика. Торес ще направи най-вероятно своя дебют в Шампионската лига с Челси, което означава, че е твърде вероятно Дрогба или Анелка да започнат мача на резервната скамейка. Схемата на игра, която ще избере Анчелоти ще бъде 4-1-2-3 или 4-1-3-2, но това ще бъде лично решение на италианският специалист, което ще разберем малко преди началото на срещата.

Статистиката сочи, че през 1998/99 тези два отбора се срещнаха на европейската сцена и тогава в Лондон двубоят завърши наравно, но в датската столица по-силни бяха „сините". Челси след това никога повече не е играл с отбор от Дания, но Копенхаген още четири пъти се срещна с английски отбори и записа победа, равенство и две загуби.


Челси пристигна в датската столица не в най-доброто си настроение след проблемите, които изпитва в последните месеци. Но всички в отбора обявиха, че сега голямата цел си остава победа в Шампионската лига и там ще бъдат хвърлени много усилия. Англичаните са и с леко предимство, защото техния противник може и да е отпочинал добре, но е загубил игрова практика.От друга страна, северният вариант на Моуриньо - Солбакен, е изградил един боеспособен отбор, уверен в собствените си сили, който на всичкото отгоре е гладен за победи. И в сегашния Челси, който се представя изключително вяло, наистина могат да възникнат проблеми с подобен съперник. Кой е по-гладен за успеха - това ще разберем във вторник вечер.

Прогноза за: Копенхаген - Челси 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

ФК Копенхаген:

27 януари Волеренга - ФК Копенхаген 1:5 (Приятелски мач)
31 януари ФК Копенхаген - Олесунд 1:1 - 5:3 сл. дузпи (Приятелски мач)
03 февруари ФК Копенхаген - Гьотеборг 1:1 - 1:3 сл. дузпи (Приятелски мач)
12 февруари ФК Копенхаген - Елфсборг 2:0 (Приятелски мач)
15 февруари ФК Копенхаген - Розенборг 5:0 (Приятелски мач)

Челси:

29 януари Евъртън - Челси 1:1 (ФА Къп)
01 февруари Съндърланд - Челси 2:4 (Висша лига)
06 февруари Челси - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
14 февруари Фулъм - Челси 0:0 (Висша лига)
19 февруари Челси - Евъртън 1:1 - 3:4 сл. дузпи (ФА Къп)


Досегашни срещи:

ФК Копенхаген - Челси

2 мача
0 победи за ФК Копенхаген
1 равенство

 

Коефициенти от bet365:
ФК Копенхаген - 5.25
Равен - 3.50
Челси - 1.72

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159