Маунт: Помолих Ковачич за фланелката на Модрич


И. Ангелов

Маунт: Помолих Ковачич за фланелката на Модрич

Полузащитникът на Челси Мейсън Маунт ще се изправи с Англия срещу Хърватия в неделя в първата среща между двата отбора за Евро 2020. Оказва се, че Лука Модрич от хърватския отбор е големият идол на английския младеж, и той сподели, че е говорил с колегата си от тима на "сините" за услуга по време на двата мача с Реал Мадрид в Шампионска лига този сезон.

"Аз имам фланелка на Иниеста у дома заедно с някои други. Винаги е добре да пазиш тези специални фланелки. Аз говорих с Ковачич преди първия мач и питах дали ще го помоли в бъдеще да ми прати фланелка. Това се получи и той помоли за моята фланелка, която не му бях изпратил първо. 

"Кова каза, че Модрич обича да разменя фланелки с други играчи и Модрич дойде, за да ме помоли за фланелката, като ми пожела късмет в следващите ни мачове. Беше брилянтно за мен да поговоря с него, а и той пожела фланелката ми, което ме развълнува. 

"Той винаги е бил играч, на който се възхищавам. Още откакто играеше във Висшата лига с Тотнъм, аз го следях отблизо. Да играя срещу него беше странно защото съм го гледал толкова много. Донякъде знаех движенията му и какво ще направи в мача. Помага когато си фен на някой и играеш срещу него, защото знаеш какво обича да прави. Опитът ми помогна защото ти искаш да си в тези големи мачове и да усетиш напрежението и големите моменти.

"Тези два мача с Реал Мадрид бяха огромни в нашия поход към финала и аз натрупах много опит от тях."

  Сподели
283