Милан - Тотнъм: Огромен опит срещу амбиции и страсти


Н. Гавазов

Милан - Тотнъм: Огромен опит срещу амбиции и страсти

Милан - Тотнъм
Стадион: "Джузупе Меаца", Милано
Дата: 15.02.2011
Час: 21:45
Съдия: Стефан Ланоа (Франция)

Тотнъм вече гостува на „Сан Сиро" през октомври и въпреки, че лондончани не успяха да вземат точка срещу европейския шампион, „шпорите" накараха футболна Европа да заговори за тях. В тази връзка поредната визита на отбора на Хари Реднап в Италия се очаква с голямо нетърпение и със сигурност техния домакин Милан не може да бъде спокоен.

„Росонерите" достигнаха до осминафиналите на Шампионска лига като отбора класирал се на второ място в група G на най-престижния европейски клубен турнир, записвайки на сметката си две победи, две равенства и две загуби. Участието на Милан в плейофите бе под въпрос и едва в последния кръг двата гола на Ибрахомович в 66-та и 69-та минута срещу Оксер изпратиха тима му във втория кръг на турнира.

Във вътрешното първенство хората на Алегри са лидери в класирането, но не бяха достатъчно убедителни през февруари и допуснаха две равенства, с което позволиха на втория Наполи да скъси дистанцията на три точки. През уикенда обаче срещу Парма, „росонерите" се завърнаха на победния път и с два гола на Робиньо и по един на Зеедорф и новото попълнение Касано спечелиха с убедителното 4:0, което им позволи да запазят статуквото в класирането.


Дебютантът в Шампионска лига Тотнъм достигна до осминафиналите на турнира като зае първото място в група А, оставяйки зад себе си европейския първенец Интер, както и Твенте и Вердер. Отборът на Хари Реднап записа само една загуба като гост на Интер в драматичен мач, в който Гарет Бейл отбеляза хеттрик, освен това лондончани спечелиха всичките си срещи на „Уайт Харт Лейн" и не допуснаха да бъдат победени при визитите си на Вердер и Твенте. Нападателите на „шпорите" отбелязаха общо18 попадения в груповата фаза на турнира и по този показател разделиха първото място с Арсенал.

Последната загуба на Тотнъм във Висшата лига на Англия е от 5 януари при гостуването на Евертън и оттогава „шпорите" постигнаха две равенства и четири победи, като три от тях са в последните три кръга на първенството. Това позволи на лондончани да заемат четвърто място в класирането на Висшата лига, изоставяйки от третия Манчестър Сити на две точки, като по този начин запазиха големи шансовете си за участие в най-престижния европейски клубен турнир и догодина.


За Милан отпаднаха контузените Боатенг, Дзамброта, Легроталие, Амброзини, Индзаги и Щрасер. Очакваше се в строя да се завърне Андрея Пирло, но по време на тренировката в петък той получи травма на сухожилието и в следващите шест седмици ще бъде извън строя. Добрата новина е, че в отбора се завърнаха Неста и Антонини. Пред Алегри избора е дали да започне с трима нападатели и трима играчи в средата на терена. По последни сведения, именно това смята да направи наставника на „росонерите", което означава, че схемата на игра ще бъде 4-3-3 или 4-3-1-2. Най-вероятно в атака ще бъдат Пато, Ибрахимович и Робиньо, а Верди и Одуамади ще бъдат на резервната скамейка. Вероятен състав: Абиати; Одо, Неста, Силва, Бонера; Гатузо, Зеедорф, Фламини; Робиньо; Пато, Ибрахимович.


Голямата загуба за Тотнъм се нарича Гарет Бейл, който се намира извън строя от 22 януари, заради контузията си в гърба. По такъв начин, уелсецът не беше в самолета който достави англичаните в Милано, както впрочем и Кинг, Кабул и Хъдълстоун, които също са контузени. Леки травми имаха също така Крауч, Рафаел ван дер Ваарт и Модрич, но въпреки това те бяха включени в групата за мача. Наказан за един мач е Джърмейн Джинас. Схемата на игра, която ще използва Реднап е традиционната 4-4-2. Вероятен състав: Гомеш; Чорлука, Галас, Доусън, Асо-Екото; Пиенар, Модрич, Сандро, Кранчар; Дефоу, Павличенко.


Милан и Тотнъм са се срещали вече един път в полуфинал за Купата на УЕФА и тогава по-силния отбор се оказа този на лондончани. Интересното е, че след победата на финала на Шампионска лига през 2007 година, миланци са се срещали пет пъти с английски отбор и нито един път не успяха да победят. До въпросната година обаче „росонерите" нямат загуба у дома си от съперник от Англия. „Шпорите" от своя страна са се срещали с още един италиански отбор - Удинезе и загубиха в груповата фаза на Купа УЕФА.

Предстоящият двубой се очертава да бъде изключително интересен. Да бъде посочен победителя в този мач е много трудно. Зад гърба на Милан стои огромен опит, но на страната на Тотнъм са амбициите и страстите. Кое е по-силно ще покаже самата игра и едва ли въпроса ще бъде разрешен в първия мач. И двата съперника са достойни и тяхната среща обещава да бъде особено гореща. Това предполага да не разчитаме само на един знак в нашите залози.

Прогноза за: Милан - Тотнъм 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

26 януари Сампдория - Милан 1:2 (Купа на Италия)
29 януари Катаня - Милан 0:2 (Серия А)
01 февруари Милан - Лацио 0:0 (Серия А)
06 февруари Дженоа - Милан 1:1 (Серия А)
12 февруари Милан - Парма 4:0 (Серия А)

Тотнъм:

22 януари Нюкасъл - Тотнъм 1:1 (Висша лига)
30 януари Фулъм - Тотнъм 4:0 (ФА Къп)
02 февруари Блекбърн - Тотнъм 0:1 (Висша лига)
05 февруари Тотнъм - Болтън 2:1 (Висша лига)
12 февруари Съндърланд - Тотнъм 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Милан - Тотнъм

2 мача
0 победи за Милан
1 равенство
1 победа за Тотнъм
Голова Разлика: 3:2 за Тотнъм


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.70
Равен - 3.75
Тотнъм - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144