Чеферин: Защо Реал, Барса и Юве изпратиха заявки за ШЛ?


Н. Гавазов

Чеферин: Защо Реал, Барса и Юве изпратиха заявки за ШЛ?

Президентът на УЕФА Александър Чеферин коментира ситуацията с Ювентус, Барселона и Реал Мадрид, които все още не са се оттеглили от проекта на Европейската Суперлига.

"Дори и най-необразованите хора в света разбират, че Суперлигата е приключила. Реал Мадрид, Барселона и Ювентус излязоха със съобщение за пресата, в което се посочва, че проектът все още е жив, но два дни по-късно изпращат заявка за участие в Шампионска лига.

Оказва се, че са в Суперлигата, но не и в Шампионска лига, но искат да влязат в нея? Те казаха, че този турнир е надживял полезността си, но все пак искате да участвате в него? Сега те заплашват, изпращат писма, че ще ни съдят.

Явно имат твърде много пари. Мисля, че трябва да започнат да инвестират във футбол за жени и младежи", заяви Чеферин.

Припомняме, че Суперлигата е формирана от 12 европейски топ клуба: Реал, Барселона, Атлетико (всички - Испания), Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси, Арсенал, Тотнъм (всички - Англия), Ювентус, Интер и Милано (всички - Италия). Турнирът трябваше да замени Шампионска лига, но участниците в проекта бяха заплашени с изключване от националните турнири и стартирането бе отменено.

78