Челси ще довърши Порто в Севиля


И. Ангелов

Челси ще довърши Порто в Севиля

Челси - Порто
Стадион: Рамон Санчес Писхуан
Дата: 13.04.2021 г.
Час: 22:00 ч.

Челси спечели първия четвърт-финал с Порто в Шампионска лига с 2:0 след голове от Мейсън Маунт и Бен Чилуел, като на неутрален терен "сините" ще се надяват да достигнат до третата си поредна победа в Севиля, очевидно удобен град за англичаните, поне на статистика.

Порто има 2 загуби в последните си 7 мача, и те бяха в Шампионска лига. След загубата си от Челси тимът все пак се подобри и върна малко увереност с успех над Тондела през уикенда. В последните 6 мача на португалците срещу Челси победата е само 1 и тя бе през 2015 г. с 2:1, който резултат не би бил достатъчен за прогрес в днешни обстоятелства.

Откъм състави, при домакините липсват всякакви проблеми. Томас Тухел има пълен здрав отбор, а Тиаго Силва получи почивка заради наказание във Висшата лига и ще може да се върне свеж. При гостите след наказания се завръщат Мехди Тареми и Серхио Оливейра, които липсваха в първия кръг. Мухамед Мбайе и Диего Коща остават аут. 

Челси запази суха мрежа в 7 от последните 9 мача в Шампионска лига. Тимът спечели 7 от последните 8 в турнира. В последните 4 домакинства срещу Порто победата бе за "сините", макар тук да говорим за символично домакинство, при факта, че гостите ще пътуват по-малко до Испания от англичаните. Всички обстоятелства обаче са в полза на Челси преди старта.

Прогноза: Челси - Порто 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Порто (Серхио Консейсао)
 
Марчешин
   
Мбемба
Пепе
Манафа
Сануси
Урибе
Оливейра
Корона
Отавио
Тареми
Марега
Маунт
Жиру
Зиеч
Чилуел
Ковачич
Жоржиньо
Одой
Рудигер
Силва
Азпиликуета
   
Менди
 
Челси (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Челси - Порто 2:1

  Сподели
358