Ювентус с победа над десет от Порто, но аут от ШЛ (видео)


И. Ангелов

Ювентус с победа над десет от Порто, но аут от ШЛ (видео)

Ювентус прие Порто във втората осминафинална среща от Шампионска лига между двата тима. След като в Португалия Юве загуби с 2:1, днес тимът направи 2:1 в 90-те минути за да изпрати мача в продължения, където двата тима си размениха по още един гол за 3:2 и прогрес на Порто с общ резултат 4:4 поради правилото за гол на чужд терен.

В 7-ата минута днес гредата спаси домакините от ранен гол. 10 минути след това обаче Тареми получи топка в полето и я гардира срещу Демирал, който го повали за дузпа. От бялата точка Серхио Оливейра вкара за 1:0 като прати Шчесни в грешна посока.

Последва огромно положение за Мората, което Марчешин спаси, като Юве отговори с натиск на попадението до почивката. В 49-ата минута след паузата резултатът стана 1:1 когато Роналдо се включи перфектно и избегна засадата за да намери Киеза за 1:0.

В 54-ата минута Тареми бе изгонен след две бързи нарушения за жълт картон, второто за разкарване на топката, и задачата на гостите стана много тежка. В 56-ата минута Киеза нацели греда, но вкара отново в 63-ата за 2:1 след подаване на Куадрадо на главата му. Така крилото стана първият италианец с два гола в мач от Шампионска лига за Ювентус от Алесандро Дел Пиеро, който последно направи това през ноември, 2008 г.

До 90-ата минута Роналдо, Мората и Киеза имаха възможности, а в 91-ата минута Мората вкара, но ВАР отмени попадението поради засада. Последва нова греда на Куадрадо 2 минути след това и срещата влезе в продължения.

Тук събитията не бяха много до 115-ата минута, когато Серхио Оливейра вкара отново с изпълнение на пряк-свободен удар под стената за 2:2. Само 2 минути след това обаче резервата Бернардески от корнер намери Рабио за удар с глава и драматичен успех на домакините - 3:2. За прогреса на Юве бе необходим още един гол, за какъвто нямаше време до края.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
337