Севиля ще вземе аванс срещу Борусия Дортмунд


Н. Гавазов

Севиля ще вземе аванс срещу Борусия Дортмунд

СевиляБорусия Дортмунд

Стадион: "Санчес Писхуан“, Севиля

Дата: 17.02.2021 г.

Час: 22:00

Съдия: Дани Макели (Нидерландия)

Севиля ще бъде домакин на Борусия Дортмунд в първи мач от осминафиналите на Шампионска лига. Двубоят идва в много добър момент за андалусците, но дали Ерлинг Холанд и компания няма да изригнат точно тук, в опит да спасят сезона?

Севиля демонстрира страхотна форма. Колективът на Хулиен Лопетеги не само, че постигна девет победи в девет срещи, но и пропусна само един гол. Само преди седмица "рохибланкос" победиха Барселона с 2:0 в Купата на Испания, а през уикенда надиграха Уеска в икономичен режим. Така Севиля събра 45 точки и заема 4-то място в таблицата за класиране на Примера, на 4 пункта от втория Реал Мадрид.

Борусия Дортмунд само може да мечтае за такива резултати. "Пчелите" допуснаха две загуби и равенство в последните си пет срещи, като една от победите е срещу Падерборн в Купата. В момента Борусия дели шестото име със съименика си от Мьонхенгладбах, на 6 точки от четвъртото място и с все по прозрачни шансове да попадне в Шампионска лига. Дортмундчани смениха треньора в хода на сезона, но по всичко изглежда, че Един Терзич няма опита и познанията за големи резултати в момента. За това няма нищо изненадващо, че Борусия обяви в понеделник, че наставникът на Мьонхенгладбах Марко Розе ще се премести на "Сигнал Идуна Парк" през лятото.

Акуна и Окампос са под въпрос за мача. Гостите са без контузените Витцел, Загаду, Бюрки, Делейни, а Муние и Пишчек са под въпрос.

-         Двата отбора се срещнаха преди десет години в груповата фаза на Лига Европа. Севиля победи с 1:0 в Германия, а ответният мач завърши 2:2.

-         Севиля има 12 победи и 5 равенства в 23 мача с представители на Германия.

-         Борусия Дортмунд е с 9 победи и 10 равенства в 32 срещи с испански тимове.

-         Севиля се класира за 1/8-финалите за първи път от три години.

-         Борусия Д. се класира за плейофите в ШЛ за трети пореден сезон.

Фаворит в мача е Севиля. Домакините са в по-добра форма и разполагат с по-опитен наставник, който детайлно е разучил съперника и по всичко изглежда, че има способността да мобилизира хората си. Съветът ни е да заложим на андалусците, в комбинация с над 2.5 гола в мача.

Прогноза: Севиля – Борусия Дортмунд 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Борусия Дортмунд (Един Терзич)
 
Хиц
   
Джан
Аканджи
Хумелс
Гурейро
Белингам
Дахуд
Санчо
Ройс
Рейна
Холанд
Гомес
Ел Несири
Сусо
Хордан
Фернандо
Ракитич
Рекик
Карлос
Кунде
Видал
   
Боно
 
Севиля (Хулиен Лопетеги)

Обоснована прогноза: Севиля - Борусия Дортмунд 3:1

  Сподели
295