Интер ще успее от втория опит с Шахтьор


И. Ангелов

Интер ще успее от втория опит с Шахтьор

Интер - Шахтьор Донецк
Стадион: Джузепе Меаца
Дата: 09.12.2020 г.
Час: 22:00 ч.

Интер ще продължи в Шампионска лига, въпреки че в момента е последен в групата, но за тази цел тимът трябва да победи Шахтьор, а Реал Мадрид и Борусия Мьонхенгладбах не трябва да завършват при равенство. Ако италианците не вземат победа тук, то гарантирано отпадат от ШЛ и няма да се класират и за Лига Европа с последно място в групата.

Шахтьор ще излезе от групата ако надвие Интер, или ако двата мача завършат наравно. Тимът от Донецк вече направи 0:0 у дома срещу този съперник по-рано в кампанията. Шахтьор може и да спечели групата ако победи Интер, а Гладбах не успее срещу Реал Мадрид. Ако Мадрид избегне загуба и Шахтьор загуби, Донецк ще се окаже последен.

Интер има само 2 победи в последните си 6 срещи насред всички състезания, като у дома тимът не спечели първите 2 срещи на свой терен. Въпреки тази статистика италианският гранд не може да не бъде възприеман като фаворит, защото разликата в класите е голяма. Антонио Конте обаче сякаш не успява да измъкне максимума от хората си както направи миналата година.

Шахтьор се представя добре като гост, и този сезон тимът вкара на гости във всички свои срещи, с изключение на загубата в Германия с 4:0 от Борусия Мьонхенгладбах в ШЛ. Така домакините ще трябва да внимават, или да вкарат повече от съперника си в тази вечер.

В двата състава има някои проблеми преди срещата. При домакините Коларов продължава изолация с коронавирус, а контузени остават Весино и Пинамонти. Артуро Видал се връща в състава след като бе наказан в предния кръг. 

При Шахтьор под въпрос е Жуниор Мораеш, който получи травма в бедрото в последния мач. С травми аут със сигурност са Корниенко, Малишев, Исмаили и Коноплянка. Средната възраст на защитната петица на Шахтьор е под 21 години, но тимът задържа Реал Мадрид в последния кръг.

Интер получи поне по 2 гола в 5 от последните 6 мача в Шампионска лига. Представянията на тима са непостоянни, но се предполага, че мотивацията за прогрес ще е над всичко в последния възможен шанс на тима да не завърши последен.

Прогноза: Интер - Шахтьор Донецк 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Шахтьор (Луис Кастро)
 
Трубин
   
Бондар
Витао
Додо
Матвиенко
Марлос
Степаненко
Коваленко
Тете
Дентиньо
Тайсон
Лаутаро
Лукаку
Йънг
Галярдини
Брозович
Барела
Хакими
Бастони
Врий
Шкриниар
   
Ханданович
 
Интер (Антонио Конте)

Обоснована прогноза: Интер - Шахтьор 3:2

  Сподели
247