Реми стигна на Сити да спечели групата си, Марсилия завърза интригата за 3-то място (видео)


FUTBOL-TV

Реми стигна на Сити да спечели групата си, Марсилия завърза интригата за 3-то място (видео)

Порто и Манчестър Сити завършиха наравно - 0:0 в мач от група С на Шампионската лига, като резултатът бе удобен и за двата тима. 

Англичаните, които си бяха осигурили място в елиминациите с 4 поредни успеха, си гарантираха първото място в групата  с 13 точки. Домакините пък продължават на 1/8-финалите, тъй като имат 10 и не могат да бъдат достигнати.

Двубоят в Португалия бе скучен през първото полувреме и голове на паднаха. Манчестър Сити все пак нанесе удар в 80-ата минута. Тогава Габрие Жезус успя да прати топката в мрежата на Порто. Голът обаче не бе зачетен, тъй като ВАР се намеси и бе отсъдена засада.

Далеч по-вълнуващо бе във Франция, където гръцкия Олимпиакос поведе на Марсилия в 33-ата минута. Тогава Врусай пусна пас към Камара, който залъга, че ще стреля, бутна тапката и след това отправи неспасяем удар в паяжината на вратата на Марсилия.

През второто полувреме домакините стигнаха до обрат чрез две дузпи. В 55-ата минута Дмитрий Пайе бе точен от бялата точка. А в 75-ата минута отново атакуващият халф вкара втора дузпа, отсъдена за игра с ръка на защитник на Олимпиакос.

Въпреки успехът гръцкият тим има предимство в директните мачове, тъй като победи своя опонент с 1:0 в първия кръг от груповата фаза у дома. След седмица Марсилия ще гостува на Манчестър Сити, а Олмипиакос ще приеме Порто.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
185