Ливърпул ще се класира за плейофите


Н. Гавазов

Ливърпул ще се класира за плейофите

Ливърпул - Аталанта

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 25.11.2020 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Карлос дел Серо (Испания)

Аталанта ще гостува на Ливърпул в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига и ще се опита да се реабилитира за опустошителното домакинско поражение от хората на Юрген Клоп в последния мач. Първенецът на Англия обаче е настроен да потърси победата, което ще изпрати тима в плейофите на турнира и по такъв начин ще позволи на "червените" да съсредоточат вниманието си само в едно състезание.

Ливърпул влиза в двубоя с чудесна форма и настроение след като успя да избегне рецесията и да демонстрира успешни изяви както във Висшата лига, така и в Шампионска лига въпреки епидемията от травми, която се стовари върху отбора. Мърсисайдци  подхождат към битката с Аталанта в отлична форма, след като спечелиха три победи в три мача от настоящото състезание за Европейската купа на УЕФА и не допуснаха нито един гол в собствената си мрежа.

Съвсем естествено е, че Ливърпул сега е единственият лидер в класирането, а кадровите проблеми в защитната линия по никакъв начин не пречат на тима да надделява над своите съперници. Отборът постепенно се адаптира към играта без Върджил ван Дайк - срещата с Аякс не показа съществени проблеми в защита, обаче, както и с Аталанта, където бергамци на собствения си терен бяха победени с резултат 5: 0. Диого Жота отбелязва гол в почти всеки мач, принуждавайки ръководството на Улвърхемптън да си задава въпроса, дали не е продало португалеца на прекалено ниска цена.

Аталанта от своя страна излиза на дуел срещу лидера на групата с четири спечелени точки. На старта хората на Джан Пиеро Гасперини победиха Миттиланд с 4: 0 на гости, а по-късно постигнаха ефективно равенство с Аякс. Изглеждаше, че Бергамаските ще могат да донесат проблеми на обезкървения Ливърпул у дома, но англичаните демонстрираха класа, хладнокръвие, опит.

Нещата за Аталанта в Серия А също не са много добре - обичайната лекота, с която преди това "нерадзурите" печелеха точки, вече не е налице.Тимът не успя да победи Специя през уикенда, правейки 0:0 с аутсайдера и с 14 точки се смъкна на 7-мо място в таблицата за класиране. Очевидно е, че тежкият график оказва огромно влияние върху Аталанта, която не може да се похвали с дълга пейка.

Домакините са без контузените Ван Дайк, Кейта, Александър-Арнолд, Гомес, Хендерсън, а Филипс не е включен в заявката на тима за турнира. Мохамед Салах се завръща след карантината. Гостите са без Калдара и Руджиери.

Интересни факти:

- Над 2.5 гола са отбелязани в последните 7 мача на Аталанта в  Шампионска лига

- Ливърпул не допуска гол в последните си четири мача от Шампионска лига

- Ливърпул спечели последните си 4 мача в Шампионската лига

- Аталанта е отбелязала  поне 2 гола в 6 от последните си 8 мача в Шампионска лига

Като цяло няма предпоставки или причини, поради които всичко трябва да се промени в предстоящия мач срещу Ливърпул. Хората на Юрген Клоп доказаха, че са готови да се справят с всякакви кадрови проблеми. Ако "червените" не подценят съперника си, те трябва да спечелят мача.

Прогноза: Ливърпул - Аталанта 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Аталанта (Джампиеро Гасперини)
 
Спортиело
   
Талой
Ромеро
Джимсити
Хатебоер
Роон
Фройлер
Госенс
Пашалич
Гомес
Сапата
Жота
Салах
Мане
Джоунс
Вайналдум
Милнър
Робертсън
Матип
Фабиньо
Уилямс
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Аталанта 2:0

  Сподели
244