Двама изгонени и провал на ПСЖ срещу Лайпциг


И. Ангелов

Двама изгонени и провал на ПСЖ срещу Лайпциг

РБ Лайпциг прие Пари Сен-Жермен в срещата от третия кръг на Шампионска лига. Днес на "Ред Бул Арена" домакините спечелиха с 2:1 и с 6 точки застават на равно с Манчестър Юнайтед, който по-рано днес загуби със същия резултат в Истанбул срещу Башакшехир.

ПСЖ започна много силно в Германия, като още в 6-ата минута при грешка на Упамекано, Мойс Кен отне топката и изведе Ди Мария в полето, а той матира вратаря за 1:0. 

В 16-ата минута при удар на Кен бе отсъдена и дузпа за игра с ръка на бранител в полето. Отново Ди Мария застана на бялата точка, но нацели вратаря и резултатът не се промени. Така в 42-ата минута Ангелино от ляво намери Нкунку на дъгата на ПСЖ, и той стреля през вратаря за 1:1.

След почивката в 56-ата минута за игра с ръка в полето на ПСЖ и домакините получиха дузпа, която Форсберг реализира. В 69-ата минута задачата на ПСЖ стана много трудна когато Идриса Гей напусна играта след втори жълт картон за опасно влизане. В края на срещата за гостите бе изгонен и Кимпембе, който цинично спъна отзад Поулсен в центъра на терена.

  Сподели
215