Лион ще изхвърли Ювентус от ШЛ


И. Ангелов

Лион ще изхвърли Ювентус от ШЛ

Ювентус - Лион
Стадион: Алианц Стейдиъм
Дата: 07.08.2020 г.
Час: 22:00 ч.

В първия кръг от тази осминафинална двойка в Шампионска лига Ювентус доминираше във владението, но допусна гол от Лукас Тусар и така след крайното 1:0 през февруари домакините в момента не се намират в прекрасна позиция за продължаване напред. Домакинска публика на срещата ще липсва, а формата на момчетата на Маурисио Сари от безапелационен лидер ги свали до шампион на Серия А, но само с 1 точка пред Интер.

Лион изигра само 4 официални срещи от последния мач между тези два тима, като последно загуби след 0:0 и дузпи Купата на Франция от ПСЖ. Нулево равенство срещу друг от топ отборите на Европа обаче би било перфектно постижение и то би донесло прогрес към последните 8 отбора в най-комерсиалния турнир. Формата и на този тим не е перфектна - 4 от последните 5 гостувания на тима бяха загуби, и двата последни мача на гости на Ювентус бяха загубени в исторически план.

Откъм състави, "Старата госпожа" не може да разчита на Дъглас Коста и Матиа Де Шилио поради травми. Под въпрос е и избраният за най-добър играч в Италия Пауло Дибала. 

При гостите Юсуф Коне е с контузия и пропуска, докато под въпрос са поставени Тете и Марсело. Лукас Тусар, който вкара гола в първия мач, бе продаден на Херта Берлин, което ще постави Хусем Ауа на мястото му в тима. Мемфис Депай пропусна първия мач с травма, но сега е на линия като най-опасният играч на гостите.

Ювентус загуби 3 от последните си 4 мача в Италия - срещу Рома, Каляри и Удинезе. Със сигурност мотивацията на отбора спадна към края на кампанията, което е повод Лион да намери мотивация да постигне успех, а ако не това, то да съхрани равенство и да прогресира през именития съперник.

Прогноза: Ювентус - Лион 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лион (Руди Гарсия)
 
Лопес
   
Андерсен
Денайър
Дубоа
Марсал
Ауа
Мендес
Екамби
Аделайде
Депай
Дембеле
Роналдо
Дибала
Бернардески
Матуиди
Пянич
Бентанкур
Сандро
Куадрадо
Бонучи
Лихт
   
Шчесни
 
Ювентус (Маурисио Сари)

Обоснована прогноза: Ювентус - Лион 1:1

  Сподели
252