Гуардиола: Реал Мадрид ми помогна да стана по-добър


Н. Гавазов

Гуардиола: Реал Мадрид ми помогна да стана по-добър

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола в навечерието на втория мач от 1/8 финалите на Шампионската лига с Реал Мадрид сподели мнението си за мадридския отбор и неговия наставник Зинедин Зидан.

"Реал Мадрид е много силен отбор във всички отношения. Помогнаха ми да се подобря. Реал Мадрид винаги е бил силен - при Жозе Моуриньо и при Мануел Пелегрини, а и под всички останали треньори. Те спечелиха три поредни титли в Шампионска лига и два пъти станаха шампиони на Примери, когато Барселона доминираше в Испания в продължение на десет години. Радвам се, че всичко работи за тях.

Чудесно е, че Зидан се справя добре. Футболът има нужда от такива хора. Възхищавах му се, когато бе играч, възхищавам му се сега, когато стана треньор. Зидан бе фантастичен футболист. Бих искал да играя с него за един отбор. Не ми провървя да се срещна с него в националния на Франция", заяви Гуардиола.

Реал Мадрид и Сити ще се срещнат в мач-реванш от осминафиналите на Шампионска лига в Манчестър на стадион "Етихад" на 7 август. В първата среща "гражданите“ спечелиха с 2: 1.

  Сподели
144