Клоп: Байерн и Сити са фаворити в ШЛ


И. Ангелов

Клоп: Байерн и Сити са фаворити в ШЛ

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели мнението си за фаворитите за спечелване на Шампионска лига тази година, след като неговият отбор отпадна на осминафиналите от Атлетико Мадрид. Клоп заговори за Байерн, който почти си осигури място на четвърт-финалите след първи осминафинал с Челси, който взе с 3:0, и Манчестър Сити, който води на Реал Мадрид с 2:1 след първи осминафинал.

"За мен двамата големи фаворити, които останаха в състезанието, са Байерн и Ман Сити. Това би било интересен мач. Аз не зная дали може да се случи, дали могат да се паднат на полуфинал или каквото и да е. Байерн очевидно изигра впечатляващ сезон в Германия, преди и след карантината. След като Ханси Флик пое нещата всичко е впечатляващо.

"Това са очевидно двата фаворита. Състезанието ще е наистина интересно, защото започва наново. Но когато погледнете Ман Сити и отборът, който имат... 

"На всеки е необходим и късмет, но както съм казвал винаги - ако искаш да спечелиш Шампионска лига, трябва да имаш най-добрата си постройка за финала. Не, че останалите отбори нямат шанс, но мисля, че тези два са фаворити.

"Дори в срещата в четвъртък срещу Ливърпул, която Сити спечели заслужено, ние трябваше да вкараме 3 гола. Не забравяйте това. Трябваше и щяхме в друг ден. Те имат толкова много качество, но никой отбор не е перфектен. Сити не е и Байерн не е, и ние не сме. Но трябва да си почти перфектен за Шампионска лига."

  Сподели
227