Клуж - Рома: Равенството ще удовлетвори и двата отбора


Н. Гавазов

Клуж - Рома: Равенството ще удовлетвори и двата отбора

Клуж - Рома
Стадион: "Константин Радулеску", Клуж-Напока
Дата: 08.12.2010
Час: 21:45
Съдия: Уилям Колъм (Шотландия)

 

В група Е на Шампионската лига интригата в последния кръг опира единствено до това кой ще заеме второто място в групата. По такъв начин Клуж и да победи гостите си от Рома, освен да прибави три точки към своя актив, няма да постигне нищо друго. Румънският шампион записа само една победа - на старта на турнира срещу Базел и след това загуби и четирите си срещи. След последният двубой в Швейцария, където стана ясно, че тима ще завърши на последното място в групата, Сорин Карту бе освободен и за нов треньор бе назначен Алин Мунтеану. Това не се отрази в представянето във вътрешното първенство и през уикенда Клуж успя да победи Университатя с 2:1.

За Рома нещата са такива че едно равенство на румънска земя ще изпрати хората на Раниери в плейофите на Шампионската лига. Това е и необходимо за „вълците", тъй като въпреки, че победата на Базел в Мюнхен е равносилна на чудо, тя не бива да се изключва. Както впрочем няма да бъде сензация и ако римляните загубят на румънска земя. Наистина, италианците притежават добри футболисти и след лошия старт в Серия А отборът набира скорост, но все още не успява да се стабилизира. В последните си два мача във вътрешното първенство Рома загуби от Палермо и завърши наравно с Киево. По идентичен начин „вълците" си създават проблеми и в Шампионската лига и в пет мача допуснаха десет гола, а срещу Байерн и Базел с героични усилия успяха да се спасят, но дали това ще се случи за трети път?

Мунтеану няма да може да разчита на Томас Коста заради травма в слабините, както и на Габриел Мурешан, който също лекува контузия. Наказан за една среща е Пиколо. Добрата новина е завръщането на Роберто де Зерби.

Раниери обяви вече че, Перота, Рийзе и Писаро са извън групата заради травми, както и Тадей, който е с контузия от 24 октомври насам. Вучинич, въпреки проблемите с глезена игра срещу Киево и е включен в групата за мача. Не е ясно обаче дали ще започне в стартовия състав.

Интригата и в този двубой, както впрочем в почти всички срещи от последния кръг на турнира е доколко мотивиран ще излезе на терена съперника и най-важното с какъв състав. Румънците, които бяха близо до равенството в Рим, могат на родна земя да създадат много проблеми на своите гости, които в по-голямата част от срещите си показаха много колебливост в действията си. Все пак предполагам, че Раниери е успял да настрои играчите си на правилната струна и Рома няма да загуби. Едно равенство е добре дошло и за Клуж, които ще приключат участието си в Шампионската лига без загуба.

Прогноза за: Клуж - Рома 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Клуж:

15 ноември Глория Бистрица - Клуж 0:3 (Лига 1)
19 ноември Клуж - Газ Метан 1:1 (Лига 1)
23 ноември Базел - Клуж 1:0 (Шампионска лига)
28 ноември Стяуа - Клуж 2:2 (Лига 1)
03 декември Клуж - Универстатия Крайова 2:1 (Лига 1)

Рома:

13 ноември Ювентус - Рома 1:1 (Серия А)
20 ноември Рома - Удинезе 2:0 (Серия А)
23 ноември Рома - Байерн Мюнхен 3:2 (Шампионска лига)
28 ноември Палермо - Рома 3:1 (Серия А)
04 декември Киево - Рома 2:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Клуж - Рома

3 мача
1 победа за Клуж
0 равенства
2 победи за Рома
Голова Разлика: 6:4 за Рома


Коефициенти от bet365:
Клуж - 5.25
Равен - 3.50
Рома - 1.72

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159