Марез: Сити има всичко за да спечели ШЛ


И. Ангелов

Марез: Сити има всичко за да спечели ШЛ

Нападателят на Манчестър Сити Рияд Марес вярва, че всички показатели за спечелването на Шампионска лига са налице при "гражданите". В последния кръг от осминафиналите преди спирането на сезона заради пандемията от коронавирус, Сити победи на гости на Реал Мадрид с 2:1, а алжирецът сподели мнението си, че първата титла в ШЛ за тима може да стане реалност.

"Аз мисля, че това е добро време за спечелване на Шампионска лига. Имаме отборът, мениджърът, всичко, така че е време. Аз не зная дали сме най-добрите, но сме достатъчно добри за да спечелим. Шампионска лига е трудна, всеки иска да я спечели, затова ще е трудна битка."

Марес има опит със спечелването на трофеи след вече 3 трофея с "гражданите" и драматичен успех в Купата на нациите като капитан на Алжир. В полуфиналите на триумфа с родината Марес вкара пряк-свободен удар в последната минута над Нигерия и впоследствие тимът му стигна до трофея за първи път от 29 години:

"Чувството беше невероятно. Беше мечта за мен и моите съотборници. Да направя родината си щастлива и всички горди с нас беше невероятно. Аз все още гледам този гол понякога. Беше голяма чест да вкарам и аз бях много горд. Няма думи, които могат да опишат това.

"Когато си там ти не усещаш влиянието, което имаш с отбора. След това разбираш какво е значело за арабските и африканските хора. Аз просто гледам да правя най-доброто и да правя хората горди. 

"Сега дълго време прекарахме без футбол. Но ние се адаптирахме и сега се връщаме, което е добре. Трябваше да уважим мерките по време на тази пандемия и сега завръщането на тренировки е добро. Стъпка по стъпка ставаме по-добри, вълнуващо е. Беше добре да видим съотборниците и треньорите отново. Беше добре да потренираме заедно и да имаме хубаво време."

Висшата лига на Англия ще се завърне на 17 юни и Сити ще играе срещу Арсенал.

  Сподели
254