Клоп: Коронавируса ни попречи да се подговим за Атлетико


И. Ангелов

Клоп: Коронавируса ни попречи да се подговим за Атлетико

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели, че създалата се ситуация в Англия около обявяването на извънредно положение е повлияла на подготовката на отбора му за срещата в Шампионска лига с Атлетико Мадрид, когато преди 2 седмици испанския тим гостуваше в Ливърпул и отстрани европейския шампион след като вкара 3 пъти в продълженията.

Така Атлетико стигна до четвърт-финал преди отлагането на Шампионска лига заради пандемията. Пред официалния сайт на Ливърпул Клоп каза:

"Това беше преди 2 седмици, но чувството е сякаш беше преди години, онзи мач с Атлетико. Спомням си, че всички знаехме за ситуацията с коронавируса в света, но ние си бяхме в нашия си свят, в нашия тунел, ако щете, и до онзи момент не ни беше идвало на ум за мерки в Англия.

"В събота бяхме играли с Борнемут, спечелихме, и в неделя Ман Сити загуби, така че последната ни информация беше за 'още две победи до титлата'. Но след това в понеделник сутрин се събудих и чух за ситуацията в Мадрид, че там затварят всички училища и университети от сряда, така че беше странно да се готвим за този мач, честно казано.

"Аз обикновено не се затруднявам когато нещо се случва около мен. Мога да строя стълби наляво и дясно когато се готвя за мач, но в онзи момент беше много трудно. Така в сряда играхме срещата, тя ми хареса. Хареса ми какво видях от момчетата. Беше много, много добро представяне, освен резултата. Ние не вкарахме достатъчно, допуснахме прекалено много голове, това е ясно, но между тези две части от данните изиграхме брилянтен мач.

"В четвъртък почивахме и след това пристигнахме в петък и вече стана ясно, че няма да е тренировка. Да, тренирахме, но това беше по-скоро събрание. Имахме да говорим за много неща, много неща. За неща, за които никога не съм мислел в живота си.

"Никой не знаеше точно, и все още никой не знае, как ще продължим, така че единственото, което можехме да направим е да се организираме възможно най-добре заради момчетата и да направим така че всичко да е наред и да се готвим поотделно, в изолирана зона, в която всеки да отговаря за себе си."

  Сподели
315