Аякс няма да има сили да спре връхлитащия Реал


А. Павлов

Аякс няма да има сили да спре връхлитащия Реал

Аякс - Реал
Стадион: "Амстердам Арена", Амстердам
Дата: 23.11.2010 г.
Час: 21:45
Съдия: Крейг Томсън (Шотландия)

Аякс домакинства на Реал в едно от най-големите дербита в европейския и световния клубен футбол. Този път сблъсъкът между двата гранда е част от програмата на петия рунд в Група G на Шампионската лига. След първите четири кръга лос бланкос са начело във временното класиране посредством 10-те си точки, дошли след три победи и един равен. Амстердамци пък са на трето място, като имат актив от четири пункта. Другите два тима в групата Милан и Оксер заемат съответно втора и четвърта позиция в групата.

След уводните думи, идва ред и на анализа преди дуела между Аякс и Реал. В първия двубой между двете величия белите постигнаха успех с 2:0.

Състезателите на Жозе Моуриньо ще се опитат да дублират тази си победа. Естествено, можем да бъдем сигурни, че Аякс ще се постарае максимално, за да спечели срещата.

Така че, макар и Реал да притежава определено по-качествения състав, домакините в никакъв случай не са аутсайдер дори само и единствено заради името си.

Както неведнъж е споменавано, философията на двата клуба е напълно противоположна. Интересно е обаче да се отбележи туй, че един от отборите, който редовно захранва мадридчани с талантливи играчи, е именно Аякс.

Това е още една от многото гледни точки, свързани с дербито между най-големите тимове в Испания и Холандия.

Друг аспект, разбира се, който трябва да засегнем, е формата, в която Аякс и Реал се намират понастоящем. Тук предимството без съмнение е в полза на гостите. Икер Касияс и компания се представят много силно от началото на сезона навсякъде, където се състезават. Реал води с точка на Барселона на върха на таблицата в Примера дивисион. Отборът се справя добре и за Купата на Краля, и в Шампионската лига.

Не така седят нещата за Аякс. Хората на Мартин Йол имат едва една победа в последните си пет двубоя. Във временното подреждане на Ередивизи амстердамци са едва четвърти, като пасивът им спрямо водача ПСВ е шест точки. Тимът не е печелил титлата от 2004 г. насам. Изглежда, и този път тя започва да се отдалечава. За Купата на Холандия и в Европа положението наистина е по-добро.

Точно на това могат да се осланят Луис Суарес и неговите съиграчи. Те вече показаха, че могат да играят като равен с равен с най-силните отбори на континента. В двубоя с Милан Аякс бе много близо до успеха, но липсата на достатъчно опит у младите футболисти изигра своята роля.

Един от които, Ивендър Сно, тренира днес, но не е ясно, дали той ще се върне в игра за първи път, откакто пострада от сърдечни проблеми на 13 септември. Урби Емануелсон и Олегер са под въпрос, докато Флориан Йозефзоон отпада от сметките за мача с испанския отбор, тъй като е с травма в коляното.

За Реал участие в срещата с Аякс няма да могат да вземат контузените Рикардо Карвальо, Гонсало Игуаин и Сами Кедира. Ласана Диара, който се възстанови от контузия в слабините, е на разположение на Моуриньо.

Последни пет изиграни срещи:

Аякс:

03 ноември Оксер - Аякс 2:1 (Шампионска лига)
07 ноември Аякс - Адо Ден Хааг 0:1 (Ередивизи)
11 ноември Аякс - Веендам 3:0 (Купа на Холандия)
14 ноември АЗ - Аякс 2:0 (Ередивизи)
20 ноември Аякс - ПСВ 0:0 (Ередивизи)

Реал:

03 ноември Милан - Реал 2:2 (Шампионска лига)
07 ноември Реал - Атлетико 2:0 (Примера дивисион)
10 ноември Реал - Мурсия 5:1 (Купа на Краля)
14 ноември Спортинг Хихон - Реал 0:1 (Примера дивисион)
20 ноември Реал - Атлетик 5:1 (Примера дивисион)

 

Досегашни срещи:

Аякс - Реал

Седем мача
Четири победи за Аякс
Едно равенство
Две победи за Реал
Голова разлика: 8:6 за Аякс

 

Коефициенти от bet365:

Аякс - 3.00
Равен - 3.20
Реал - 2.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
128