Аталанта вкара четири на Валенсия


И. Ангелов

Аталанта вкара четири на Валенсия

Аталанта прие Валенсия за първата осминафинална среща от директните елиминации на Шампионска лига. Днес на "Джузепе Меаца" домакините спечелиха с 4:1 и продължиха изключителния си голов рекорд в кампанията. Така преди преиграването в Испания италианците са почти на четвърт-финал.

В 16-ата минута днес Аталанта поведе чрез Хатебур, когато цялата работа свърши Гомес, който го намери на втора греда на празна врата за 1:0. В 30-ата минута Валенсия нацели гредата след статично положение, а 6 минути след това Гуедеш се размина със сантиметри да изравни.

Така в 42-ата минута Иличич вкара отново за домакините със страховит удар от около дъгата право в ъгъла на вратата за 2:0.

След почивката Аталанта започна по-силно и създаде няколко бързи опасности. В 57-ата минута Фройлер оформи 3:0 с красив фалцов удар от дистанция в далечния ъгъл. В 62-ата минута Хатебур вкара отново за 4:0.

В 64-ата минута Денис Черишев се появи за гостите на мястото на Гонсало Гуедеш, и с първата си изява той върна гол за 4:1, когато пресече лош пас в защитата на домакините и стреля мощно по земя в далечния ъгъл. 

  Сподели
169