Аталанта - Валенсия: И двата отбора ще вкарат


Н. Гавазов

Аталанта - Валенсия: И двата отбора ще вкарат

Аталанта - Валенсия

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 19.02.2020 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Майкъл Оливер (Англия)

Аталанта ще бъде домакин на Валенсия в първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига. Бергамци не могат да приемат мачове от главния европейски клубен турнир на собствения си стадион и за това срещата ще се проведе на "Сан Сиро" в Милано. Ще донесе ли късмет легендарния стадион на хората на Джанпиеро Гасперини или "прилепите" ще измъкнат добър резултат за реванша?

Ако обърнем внимание на текущата форма на отборите  в националните турнири, а това трябва да се направи, Аталанта е наистина впечатляваща напоследък. Само трябва да отбележим  опустошителната победа над Торино, където "биковете" получиха седем гола. Хората на Гасперини също така успяха да победят Фиорентина (2:1) и Рома (2: 1), но същевременно остава усещането, че Аталанта може да загуби точки във всеки мач. Ярки примери за това са домакинското поражение от СПАЛ (2:1) и равенството с Дженоа (2: 2).

Валенсия, от своя страна, се представя в Испания с променлив успех, провеждайки или победни серии, или губи няколко мача подред. От последните резултати на "прилепите" трябва да отбележим отпадането от 1/4 -финалите на Купата на Испания от Гранада, както и поражението от Хетафе (3: 0) и равенството с Атлетико (2: 2) в Ла Лига.

Една от причините за нестабилността на Валенсия са кадровите проблеми, включително в зоната на центъра на отбраната. Прави впечатление, че провалът на отбора на Селадес се случи именно по време на отсъствието на Езекиел Гарай, който също рискува да не играе срещу Аталанта заради проблеми с коляното. Освен това, наказанието на Габриел Паулища поставя "прилепите" в трудна ситуация при избора на централен защитник за мача им от Шампионска лига. Вратарят Яспер Силесен все още не може да се възстанови от контузията, а появата на Кевин Гамейро е под въпрос.

Старши- треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини не би трябвало да има проблеми с избора на стартовия състав за мача от Шампионската лига. Всички играчи на първия отбор ще бъдат на негово разположение, тъй като лазаретът на бергамаци  в момента е празен. Това може да е ключов фактор в конфронтацията с Валенсия.

Какво да очакваме от срещата? Ясно е, че на Аталанта липсва опит от мачове на подобно ниво, а и проблемите на домакините в защита са видими. Това предполага, че бергамци едва ли ще опазят суха вратата си. От друга страна гостите не са в добра форма и въпреки че са в състояние да дадат битка на съперника си, те много трудно ще се справят с натиска на трибуните и най-вече с ентусиазирания си съперник, който ще е амбициран да продължи да прави чудеса в турнира.

Нашето предложение е, че и двата отбора ще вкарат, като головете на Аталанта ще са с един или два повече от тези на Валенсия.

Прогноза: Аталанта - Валенсия 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Аталанта
(Италия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
15.02.2020 Серия А Аталанта 2 - 1 Рома
08.02.2020 Серия А Фиорентина 1 - 2 Аталанта
02.02.2020 Серия А Аталанта 2 - 2 Дженоа
25.01.2020 Серия А Торино 0 - 7 Аталанта
20.01.2020 Серия А Аталанта 1 - 2 СПАЛ


Последни 5 срещи - Валенсия
(Испания)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
14.02.2020 Примера Дивисион Валенсия 2 - 2 Атлетико Мадрид
08.02.2020 Примера Дивисион Хетафе 3 - 0 Валенсия
04.02.2020 Купа на Краля Гранада 2 - 1 Валенсия
01.02.2020 Примера Дивисион Валенсия 1 - 0 Селта Виго
29.01.2020 Купа на Краля Културал Леонеса 0 - 0 Валенсия


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
11.08.2017 Приятелски срещи Валенсия 1 - 2 Аталанта

Стартови състави

Валенсия (Селадес)
 
Доменек
   
Ваас
Мангала
Диахаби
Гая
Торес
Кондогбия
Парехо
Солер
Гомес
Родриго
Сапата
Личич
Гомес
Госенс
Фройлер
Роон
Хатебоер
Джимсити
Паломино
Талой
   
Голини
 
Аталанта (Джампиеро Гасперини)

Обоснована прогноза: Аталанта - Валенсия 3:1

  Сподели
163