Сити ще се бори срещу решението на УЕФА


И. Ангелов

Сити ще се бори срещу решението на УЕФА

Манчестър Сити разкритикува УЕФА след като вчера бе публикувано решението на организацията да накаже "гражданите" от участие в Шампионска лига за 2 години. Освен това клубът получи и глоба от 30 милиона евро за сериозни нарушения на правилата за финансов феърплей. Арбитрите на УЕФА приемат, че Сити целенасочено е подвел организацията като е надул привлечените суми от спонсори между 2012-2016 г., за да има възможност да харчи повече за трансфери. Официалното становище на Сити по темата гласи:

"Манчестър Сити е разочарован, но не и изненадан от решението на УЕФА. Клубът винаги е предполагал, че в крайна сметка ще е необходимо да се потърси независим орган, който да обсъди доказателствата без личен интерес и да обоснове позицията си.

"През декември, 2018 г., главният разследващ от УЕФА публично обяви намеренията си да доведе до санкции Манчестър Сити, още преди разследването да започне. Последва изпълнен с неизправности процес пред УЕФА, който не остави съмнения за това какъв резултат ще доведе. Клубът официално се оплака на дисциплинарните органи на УЕФА, и жалбата на Сити беше официално валидирана от Арбитражния съд за спорта (CAS). 

"Накратко казано, това е случай, иницииран от УЕФА, разследван от УЕФА, и отсъден от УЕФА. След като този преюдициален процес вече приключи, клубът ще преследва решението пред независими органи възможно най-скоро, и на първо място ще заведе дело пред CAS възможно най-бързо."

Този сезон за Сити в ШЛ продължава с осминафинал срещу Реал Мадрид, първия кръг от който ще се играе в Испания на 26-ти февруари.

  Сподели
449