Славия Прага - Интер: Този път "нерадзурите" ще издържат


Н. Гавазов

Славия Прага - Интер: Този път

Славия Прага - Интер

Стадион: "Синобо", Прага

Дата: 26.11.2019 г.

Час: 22:00

Съдия: Шимон Марчиняк  (Полша)

Славия Прага приема Интер в мач от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Ситуацията в "групата на смъртта" е такава, че и четирите отбора в квартета имат своите шансове да продължат напред. В това отношение най-малки изглеждат възможностите  на чехите, малко по-големи са тези на италианците, но и двата тима  се нуждаят от победа, ако искат да се борят за плейофите в турнира.

Славия има две точки след четири мача, но в никакъв случай не изглежда като аутсайдер. Интересното е, че хората на Индрих Трпишовски натрупаха своя актив само при гостуванията си, като по различен начин впечатлиха в двете си срещи навън. Чехите показаха атакуващ футбол в Милано и бяха близо до пълния успех, принуждавайки Антонио Конте да каже след мача, че е бил изненадан от играта на съперника. Двубоят в Барселона пък премина на една врата, която обаче каталунците така и не успяха да превземат, защото колективът от Прага демонстрира отлична организация и работоспособност, за което бе възнаграден. Славия се провали у дома, може би защото се опита да се надиграва с Барселона и Борусия Дортмунд, но въпреки това хората на Трпишовски имаха своите шансове. Във вътрешното първенство пражани са лидери, с преднина от 11 точки пред близкия си преследвач, като през уикенда си позволиха лукса да загубят точки срещу Сигма, очевидно водени от мисълта за утрешната среща.

Интер само може да бъде поздравен за отличната си тактическа дисциплина и високият коефициент на полезно действие в атака. Работата на Конте се вижда и без да е специалист човек, но... суперлативите за "нерадзурите" са само за играта на тима през първата част на мачовете. Така например миланци поведоха срещу Барселона, но се сринаха след почивката и загубиха. Подобна бе ситуацията при гостуването на Борусия Дортмунд - поражение с 3:2, след като италианците водеха с 2:0. Обяснение за случващото се даде Конте, който след мача в Германия призова ръководството да излезе на пазара за играчи през януари, за да бъде удължена пейката и да се даде възможност за извършване на ротации, което в момента не се прави. Очевидно е, че "нерадзурите" имат потенциал, но липсата на дълбочина на състава се отразява на резултатите на тима, при това не само в най-престижния европейски клубен турнир. Към момента Интер има 4 точки, с три по-малко от Борусия Дортмунд и само победа утре ще остави отбора в битката за плейофите, която може да се реши в последния кръг. Що се отнася до Серия А там миланци са втори, на точка след лидера Ювентус.

Новорка от домакините е контузен. Кадровото състояние на гостите е зле - в лазарета са Сенси, Санчес, Асамоа, Барела, Политано и Джалардини.

Качеството на състава  на Интер и опитът на Конте правят гостите фаворит в мача. Разбира се, не е ясно как ще се представят "нерадзурите" след почивката, но надеждата на феновете са, че Славия не е Борусия или Барселона. В същото време не бива да пренебрегваме и влошаващото се кадрово състояние на миланци. През уикенда се контузи Барела, а това докара нови главоболия на Конте и възможност да помислим и за "Х" в тази среща.

Въпреки всичко, съветът ни е да потърсим твърда победа за Интер, който е притиснат до стената и няма право на повече грешки.

Прогноза: Славия Прага - Интер 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Славия Прага
(Чехия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
23.11.2019 1. Лига Сигма Оломоуц 0 - 0 Славия Прага
10.11.2019 1. Лига Славия Прага 3 - 0 Теплице
05.11.2019 ШЛ група F Барселона 0 - 0 Славия Прага
02.11.2019 1. Лига Славия Прага 4 - 0 Баник Острава
30.10.2019 Купа на Чехия Баник Острава 0 - 0 Славия Прага


Последни 5 срещи - Интер
(Италия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
23.11.2019 Серия А Торино 0 - 3 Интер
09.11.2019 Серия А Интер 2 - 1 Верона
05.11.2019 ШЛ група F Борусия Дортмунд 3 - 2 Интер
02.11.2019 Серия А Болоня 1 - 2 Интер
29.10.2019 Серия А Бреша 1 - 2 Интер


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
17.09.2019 ШЛ група F Интер 1 - 1 Славия Прага
  Сподели
206