Байерн ще премине през Клуж и ще се класира за осминафиналите


А. Павлов

Байерн ще премине през Клуж и ще се класира за осминафиналите

Клуж - Байерн
Стадион: "Стадионул д-р Константин Радулеску", Клуж-Напока
Дата: 03.11.2010 г.
Час: 21:45
Съдия: Серж Гумиени (Белгия)

Байерн гостува на Клуж в среща от Група E на Шампионската лига. Това е четвъртият мач за двата тима в групата. Досега баварците записаха три успеха, докато румънците имат една победа и две поражения. Мюнхенци ще преминат в следващата фаза и на теория, ако си тръгнат с поне точка от визитата си в Румъния. Домакините също са в играта и при победа в днешния мач биха могли да увеличат значително шансовете си да се класират за осминафиналите.

Големият фаворит в срещата е Байерн. Немците са далеч по-именитият и класен отбор в сравнение с Клуж. Традицията също е в полза на мюнхенци, като те нямат поражение в досегашните си гостувания в Румъния. Съперникът им обаче показа в първия двубой между двата отбора, че има какво да предложи срещу хората на Луис ван Гаал. Знаем, че баварците биха Клуж не особено леко (3:2).

От тази гледна точка можем да очакваме, че гостите ще срещнат сериозна съпротива от страна на домакините. Нещо, което е предпоставка за завързан мач.

Допълнителен аргумент към тази теза са проблемите, които Байерн изпитва в кадрови план. Червените не могат да разчитат на основни футболисти като Марк ван Бомел, Мирослав Клозе, Ивица Олич, Франк Рибери, Ариен Робен и Холгер Бадщубер. Затова и групата на Байерн за мача с Клуж наброява едва 15 играчи.

Баварците също така, както между прочем и Клуж, не се намират в най-добрата си форма. Момчетата на Луис ван Гаал са едва 7-и във временното класиране на Бундеслигата. Румънците пък се намират чак на 10-а позиция в таблицата на Лига 1.

В последния шампионатен рунд Байерн сломи Фрайбург с 4:2. Клуж пък направи равенство с Оцелул (1:1).

С един успех днес мюнхенци могат да подобрят рекорда си за най-много поредни победи в груповата фаза на Шампионската лига. Едва ли някой би се изненадал много, ако това се случи, при все че съставът на Байерн е силно отслабен. Дори и в този си вид немският рекордьор по титли ще има сили да премине през Клуж и да се класира за осминафиналите.

Последни пет изиграни срещи:

Клуж:

15 октомври Васлуй - Клуж 5:3 (Лига 1)
19 октомври Байерн - Клуж 3:2 (Шампионска лига)
24 октомври Клуж - Униря Уржичени 3:0 (Лига 1)
27 октомври Клуж - Таргу Муреш 2:0 (Купа на Румъния)
30 октомври Оцелул - Клуж 1:1 (Лига 1)

Байерн:

16 октомври Байерн - Хановер 3:0 (Бундеслига)
19 октомври Байерн - Клуж 3:2 (Шампионска лига)
22 октомври Хамбургер - Байерн 0:0 (Бундеслига)
26 октомври Байерн - Вердер 2:1 (Купа на Германия)
29 октомври Байерн - Фрайбург 4:2 (Бундеслига)

Досегашни срещи:

Клуж - Байерн

Един мач
Нула победи за Клуж
Нула равенства
Една победа за Байерн
Голова разлика: 3:2 за Байерн

Коефициенти от bet365:

Клуж - 4.33
Равен - 3.50
Байерн - 1.85

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188