Шахтьор ще удържи Арсенал за скъпоценна точка


Т. Михайлов

Шахтьор ще удържи Арсенал за скъпоценна точка

Шахтьор Донецк - Арсенал
Стадион: "Донбас Арена", Донецк
Дата: 03.11.2010
Час: 21:45
Съдия: Масимо Бусака (Швейцария)


Украинският гранд Шахтьор Донецк посреща Арсенал в среща от 4-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Преди две седмици “топчиите” разбиха своя съперник с 5:1 и са убедителен лидер в групата с 9 точки. Домакините имат 6 и запазват добри шансове за участие в следващата фаза.

Шахтьор направи два страхотни мача, в които победи Партизан и Брага без да допусне гол. След това обаче се стигна до катастрофата на “Емирейтс”, която бе малко очаквана. Възможно е тя да е ударила по самочувствието на украинците, което не пролича във Висшата лига. Там тимът на Мирча Луческо записа две победи, с което съхрани преднината си от 5 точки пред Динамо Киев след 15 кръга.

Арсенал бе изпаднал в миникриза преди няколко седмици, когато записа няколко слаби мача, но след това всичко си дойде на мястото. Тази криза впрочем не се прояви в Шампионската лига. Там “топчиите” са с 9 точки и феноменалната голова разлика от 14:2. В Англия те са втори на 5 точки от лидера Челси като в последния кръг победиха с 1:0 Уест Хем с късен гол на Сонг.

Под въпрос за мача е атакуващият халф на Щахтьор Жадсон, който има травма в стъпалото. Хенрик Михитарян пък не е възстановен напълно. Фернандиньо е аут поне до нова година, тъй като счупи крака си в началото на септември.

Капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас ще пропусне мача, след като получи разтежение срещу Уест Хем. Джак Уилшър ще получи шанс. Той пропусна последните три мача на Арсенал поради наказание. Под въпрос са Сонг, Денилсон и Аршавин. С по-тежки травми са Алмуня, Гибс, Вермален, Ван Перси и Рамзи.

Евентуална победа би гарантирала на Арсенал класиране за следващата фаза, което и сега изглежда сигурно. Възможно е обаче Арсен Венгер да заложи на някои ротации с оглед да съхрани силите на тима си за битките във Висшата лига. Това дава добър шанс на Шахтьор да измъкне поне точка, която може да се окаже ключова в битката за второто място.

Последни 5 изиграни срещи:

Шахтьор Донецк:

15 октомври Металург Донецк - Шахтьор Донецк 0:2 (Висша лига)
19 октомври Арсенал - Шахтьор Донецк 5:1 (Шампионска лига)
23 октомври Шахтьор Донецк - Ворскла 1:0 (Висша лига)
27 октомври Полтава - Шахтьор Донецк 0:2 (Купа на Украйна)
30 октомври Днепър - Шахтьор Донецк 0:1 (Висша лига)

Арсенал:

16 октомври Арсенал - Бирмингам 2:1 (Висша лига)
19 октомври Арсенал - Шахтьор 5:1 (Шампионска лига)
24 октомври Манчестър Сити - Арсенал 0:3 (Висша лига)
27 октомври Нюкасъл - Арсенал 0:4 (Карлинг Къп)
30 октомври Арсенал - Уест Хем 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Шахтьор Донецк - Арсенал

3 мача
1 победа за Шахтьор Донецк
0 равенства
2 победи за Арсенал
Голова Разлика: 8:6 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Шахтьор Донецк - 3.00
Равен - 3.25
Арсенал - 2.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195