Шалке пак няма да прости на Апоел и ще си тръгне с три точки от Тел Авив


А. Павлов

Шалке пак няма да прости на Апоел и ще си тръгне с три точки от Тел Авив

Апоел Тел Авив - Шалке
Стадион: "Блуумфийлд", Тел Авив
Дата: 02.11.2010 г.
Час: 21:45
Съдия: Франк Де Блеекере (Белгия)

Израелският първенец Апоел Тел Авив домакинства на немския вицешампион Шалке в мач от Група B на Шампионската лига. Срещата е част от програмата на четвъртия кръг в групата. Представянето на двата тима до този момент е напълно противоположно. Домакините все още не са спечелили нищо и се намират на последно място в Група B, докато кралскосините вече имат две победи и се намират на втора позиция.

Другите два отбора в тази група са Лион и Бенфика. Хлапетата водят в групата посредством трите поредни победи, които регистрираха. Орлите пък са на трето място, след като записаха един успех и две загуби.

Конкретно за двубоя в Тел Авив трябва да кажем, че той може да се окаже пагубен за червените демони и ключов за миньорите. Ако израелците не измъкнат поне пункт от утрешната среща, шансовете им дори за третата позиция, даваща право на участие в Лига Европа, ще намалеят значително. От друга страна, ако Шалке съумее да постигне втора победа над работниците в групата, би могло да голяма степен да си осигури класирането за осминафинилите на най-авторитетното клубно състезание в света.

Относно игрите на двата отбора в шампионата, там разликата също е чувствителна, само че в полза на Апоел Тел Авив. Действащият шампион на Израел е трети в таблицата на израелската Висша лига, като пасивът му спрямо лидера Макаби Хайфа е само два пункта. Шалке пък заема едва 17-о място във временното подреждане на Бундеслигата, след като има едва един успех от началото на сезона в първенството.

През уикенда гелзенкирехнци претърпяха поражение от Леверкузен (0:1). Червените демони пък се справиха с Апоел Беер Шева (3:2).

Разбира се, немците са по-стойностният от двата отбора. Не само опитът, с който разполагат момчетата на Феликс Магат, а безспорно и класата на футболисти като Раул, Клаас-Ян Хунтелаар и Хосе Хурадо са по-големи от тези на израелските състезатели.

Що се касае до кадровите проблеми, Магат няма да може да разчита на контузения Лукас Шмитц. Бранителят получи травма в двубоя с аспирините.

Ясният фаворит в утрешния двубой е Шалке. Гелзенкирхенци вървят добре в Шампионската лига и ще се опитат всячески да продължат тази тенденция и в Тел Авив. Възпитаниците на Магат отново няма да простят на израелския си съперник и ще си тръгнат с три точки от гостуването в Израел.

Последни пет срещи:

Апоел Тел Авив:

16 октомври Апоел Тел Авив - Макаби Тел Авив 1:0 (Висша лига)
20 октомври Шалке - Апоел Тел Авив 3:1 (Шампионска лига)
24 октомври Макаби Петах Тиква - Апоел Тел Авив 1:2 (Висша лига)
26 октомври Апоел Тел Авив - Макаби Нетаня 0:1 (Купа на Израел)
30 октомври Апоел Тел Авив - Апоел Беер Шева 3:2 (Висша лига)

Шалке:

16 октомври Шалке - Щутгарт 2:2 (Бундеслига)
20 октомври Шалке - Апоел Тел Авив 3:1 (Шампионска лига)
23 октомври Айнтрахт - Шалке 0:0 (Бундеслига)
26 октомври Франкфурт - Шалке 0:1 (Купа на Германия)
30 октомври Шалке - Леверкузен 0:1 (Бундеслига)

Досегашни срещи:

Апоел Тел Авив - Шалке

Един мач
Нула победи за Апоел Тел Авив
Нула равенства
Една победа за Шалке
Голова разлика: 3:1 за Шалке

Коефициенти от bet365:

Апоел Тел Авив - 3.80
Равен - 3.40
Шалке - 2.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
22