Олимпик ще гони трета поредна победа срещу Бенфика


Н. Гавазов

Олимпик ще гони трета поредна победа срещу Бенфика

Олимпик Лион - Бенфика
Стадион: "Стад Жерлан", Лион
Дата: 20.10.2010
Час: 21:45
Съдия: Алберто Ундиано Майенко (Испания)

Олимпик Лион и Бенфика се срещат в мач от група В на Шампионската лига, където французите са единственият отбор с пълен актив от точки и ще се опитат да постигнат трета поредна победа в турнира. С гол на Бастош „хлапетата" победиха Шалке на старта на груповата фаза в ШЛ, а при гостуването си в Израел на Апоел успяха да наложат волята си с 3:1, като на два пъти се разписа отново бразилеца. В Лига 1 нещата обаче не са добре и хората на Клод Пюел инкасираха набързо 4 загуби и в момента са на 14 място с 11 точки от девет мача. В последните си две срещи лионци подобриха представянето си, побеждавайки последователно Лил и Нанси, което им позволи да се измъкнат от зоната на изпадащите.

Бенфика стартира участието си в група В на ШЛ с очаквана победа над Апоел, а във втория кръг при гостуването си на Шалке, „орлите" успяха да запазят вратата си суха до 73-та минута, когато Фарфан изведе домакините напред. Португалците тръгнаха да изравняват, откриха се и пет минути преди края получиха втори гол, дело на Хунтелаар. Във вътрешния шампионат Бенфика е във война с Федерацията, реферите и всички останали отбори, след като загуби три от четирите си мача на старта на първенството. Причината според ръководството на клуба са съдиите, а на държавния секретар по въпросите на спорта Лаурентино Диаш бе забранено да стъпва на стадиона. В последните си три мача обаче „орлите" постигнаха победи, като особено ценни са тези над Спортинг и Маритимо, които в крайна сметка изкачи тима на второ място в таблицата за класиране.

Контузените играчи на Олимпик постепенно се завърнаха в строя, но голямата загуба за домакините се нарича Джереми Тулалан, който получи травма по време на срещата с Лил. Това означава, че най-вероятно в опорната зона ще застане Гоналон, има и вариант Пиянич да бъде изтеглен по-назад, а Макун да си партнира с Гуркюф в средата на терена. Схема на игра 4-1-2-3.

За Бенфика все още не е ясно състоянието на Коентрао, който получи травма в мача на Португалия срещу Исландия. Под въпрос е състоянието и на Кардосо и Аморим, а контузията на Родерик се превърна в дълговременна и все още не е играл през сезона. Схемата на игра ще бъде 4-1-3-2 и ако Кардосо не вземе участие в мача, на негово място ще видим Перейра или Аймар.

След лошото начало във вътрешните си кампании, очевидно е, че и двата отбора са във възход, което означава да станем свидели на оспорван двубой. С по-голямо самочувствие ще излязат французите, които имат вече две победи и са постоянен участник в ШЛ. От своя страна Бенфика заяви намеренията си да си тръгне с нещо от „Жерланд", но това ще бъде наистина много трудно, ако се разкъса връзката между защитата и полузащитата, както се получи срещу Шалке.

Прогноза за: Олимпик Лион - Бенфика 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Олимпик Лион:

19 септември Бордо - Олимпик Лион 2:0 (Лига 1)
25 септември Олимпик Лион - Сент Етиен 0:1 (Лига 1)
29 септември Апоел Тел Авив - Олимпик Лион 1:3 (Шампионска лига)
02 октомври Нанси - Олимпик Лион 2:3 (Лига 1)
17 октомври Олимпик Лион - Лил 3:1 (Лига 1)

Бенфика:

19 септември Бенфика - Спортинг Лисабон 2:0 (Суперлига)
25 септември Маритимо - Бенфика 0:1 (Суперлига)
18 септември Шалке 04 - Бенфика 2:0 (Шампионска лига)
03 октомври Бенфика - Брага 1:0 (Суперлига)
16 октомври Бенфика - Ароука 5:1 (Купа на Португалия)

Досегашни срещи:

Олимпик Лион - Бенфика

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Олимпик Лион - 2.20
Равен - 3.25
Бенфика - 3.40

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191