Аякс и Оксер с последен шанс да се върнат в играта


Т. Михайлов

Аякс и Оксер с последен шанс да се върнат в играта

Аякс - Оксер
Стадион: "Амстердам Арена", Амстердам
Дата: 19.10.2010
Час: 21:45
Съдия: Олегарио Бенкуеренса (Португалия)


Аякс посреща Оксер в мач, който може да върне един от двата съперника в борбата за едно от първите две места в група G на Шампионската лига. Предстоят два мача между фаворитите Реал Мадрид и Милан и някой от аутсайдерите може да навакса изоставането си от тях.

Естествено с по-серизони възможности е холандският колос Аякс. Четирикратните победители в турнира имат една спечелена точка от втория им мач срещу Милан. Те обаче не са в най-добрата си форма, след като развалиха серията си от 5 поредни победи в Ередивизи с равен и загуба от Утрехт. В последния кръг все пак Аякс победи с 3:0 НАК Бреда и заема втора позиция на точка зад лидера ПСВ Айндховен.

Оксер не прави най-добрия си сезон. Стартът в Шампионската лига бе очакван – две загуби от фаворитите като последната от Реал Мадрид с 0:1 на “Абе Дешан” бе малко несправедлива. Във френската Лига 1 обаче нещата за бургундците са трагични като след 9 кръга те имат само една победа, 5 равни и три загуби и заемат 17-ата позиция. В последния кръг Бордо ги победи като гост с 1:0.

Аякс и Оксер са се срещали 6 пъти в Европа, разменяйки си по 3 победи. Последните им два мача бяха в 1/16-финалите на Купата на УЕФА през Сезон 2004/2005, когато французите загубиха с 1:0 в Холандия, но победиха с 3:1 у дома и продължиха.

Теему Таинио бе на пейката срещу НАК, тъй като лекува лека контузия. Николас Лодейро тренира наравно с останалите, след като сравнително бързо се възстанови от счупване на крака. Евандер Сно прави леки упражнение, след като му бе сложен вътрешен дефибрилатор заради сърдечните проблеми, които едва не му костваха живота. В лазарета са Сием Де Йонг, Тимъти Атуба и Кенет Вермеер.

Стефан Лангил е аут за три седмици, след като получи контузия в глезена през миналата седмица. Жан-Паскал Мино не игра срещу Бордо поради разтежение, но сега вероятно ще е на линия. Ален Траоре и Иринеуш Йелен са под въпрос. Трайно контузени са Ликата, Льо Талек и Саного, който е със счупен крак.

Аякс е длъжен да се възползва от трудностите, които изпитват гостите и да спечели този мач, за да съхрани шансовете си за участие в следващата фаза. Оксер е традиционно труден съперник за холандския колос, но този път Суарес и компания няма да сбъркат. Равенството не влиза в сметките и на двата отбора и вероятно ще видим повече голове.

Последни 5 изиграни срещи:

Аякс:

22 септември Аякс - МВВ 5:0 (Купа на Холандия)
25 септември Твенте - Аякс 2:2 (Ередивизие)
28 септември Аякс - Милан 1:1 (Шампионска лига)
03 октомври Аякс - Утрехт 1:2 (Ередивизие)
16 октомври Аякс - НАК Бреда 3:0 (Ередивизие)

Оксер:

19 септември Лил - Оксер 1:0 (Лига 1)
25 септември Оксер - Нанси 2:2 (Лига 1)
28 септември Оксер - Реал Мадрид 0:1 (Шампионска лига)
02 октомври Арле - Оксер 0:4 (Лига 1)
16 октомври Оксер - Бордо 0:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Аякс - Оксер

6 мача
3 победи за Аякс
0 равенства
3 победи за Оксер
Голова Разлика: 9:7 за Оксер


Коефициенти от bet365:
Аякс - 1.66
Равен - 3.60
Оксер - 5.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205