Артета: На "Анфийлд" може да допуснеш пет гола и да не разбереш какво става


Н. Гавазов

Артета: На

Асистент-мениджърът в Манчестър Сити Микел Артета обясни защо клубът му не успя  да спечели Шампионска лига през миналия сезон, а Ливърпул успя да го направи.

През сезон 2018/19 "гражданите" събраха и трите трофея от вътрешната сцена, но в Шампионска лига отпаднаха на четвъртфиналния етап, пропускайки Тотнъм напред.

Според Артета,  Сити е допуснал  твърде много грешки в Шампионска лига, а победата на Ливърпул не изненадва, защото "червените" имат "Анфийлд".  

"Липсваше ни  надеждност. Допуснахме прекалено много грешки. В последно време мачовете в Шампионска лига се свеждат до това да не грешиш, да изчакваш и да накараш съперника сам да сбърка. В противен случай е невъзможно да победите, защото противникът ще ви накаже. Ако допуснеш два гола и дадеш повод за дузпа, тогава си излетял от турнира.

Не съм изненадан от победата на Ливърпул, защото е много трудно да ги победиш в мачове с директни елиминации.

"Анфийлд" бе  единственото място в кариерата ми на играч, на което изпитвах ужас. Това се случваше с Арсенал. Те вкарват първи, втори гол, навсякъде обикалят тези червени фланелки... И в един момент ти губиш с пет гола.

Казвате си: "Не знам какво става. Моля, спрете играта, защото не разбирам къде се намирам". Наистина, трибуните много им помагат, а на терена те подлагат  на  такъв натиск, че не можеш да издържиш ... Трудно е да се обясни, но такова нещо не се е случвало никъде другаде освен на "Анфийлд".

Барса ме изненада с начина, по който допуснаха някои голове, но на "Анфийлд" може  да допуснеш пет попадения и да не разбереш как се е случило. Нито в Испания, нито в Гърция, нито в Германия не съм имал това усещане. Даже на "Олд ТРафорд" не съм го чувствал", заяви Артета.

  Сподели
442