Аякс не издържа в инфарктна драма с Тотнъм (видео)


И. Ангелов

Аякс не издържа в инфарктна драма с Тотнъм (видео)

Аякс прие Тотнъм в срещата от втория кръг на полуфиналите на Шампионска лига. След като преди седмица Аякс спечели минимално в Англия, днес на свой терен тимът тръгна много силно, но допусна три гола от Лукас Моура, който изпрати "шпорите" на финал в Шампионска лига срещу Ливърпул.

Срещата започна перфектно за домакините и Де Лигт вкара в 6-ата минута след корнер от Шьоне, като надигра Трипиър и се освободи за удар с глава и 1:0. 

Тотнъм отговори мигновено, но Онана беше спасен от страничния стълб, нацелен от Сон в 7-ата минута. Положенията пред двете врати продължиха, но Аякс достигна първи до нов гол в 35-ата минута, когато Тадич намери Зиеч за прекрасен удар в далечния ъгъл и 2:0.

На почивката Почетино представи Йоренте за Уаняма и положенията на гостите се увеличиха драстично. Така в 55-ата минута Лукас върна гол след една контра и добра игра от Роуз и Али за 2:1. Само 5 минути след това Лукас изравни за 2:2 след добра изява на Онана и последвала грешка, която нападателят наказа.

В 79-ата минута Аякс можеше да реши срещата си, но при един добър удар от далеч на Зиеч той нацели гредата на Лорис. Така Тотнъм представи Дейвис и Ламела за Роуз и Трипиър по крилата и атаките на гостите продължиха. Сон се размина с гола при една от добрите ситуации, а в 87-ата минута Фелтман спаси от гол-линията положение пред Фертонген. 

В 95-ата минута обаче Деле Али отново се прояви с прекрасна асистенция за Лукас Моура и неговия хетрик, като той насочи топката ниско в далечния ъгъл на Онана за 3:2, изпращайки Тотнъм на финал. Шпорите стават първия дебютант на финал в Шампионска лига от 2008 година.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
646