Аякс и Милан ще напомнят за великото си съперничество


Т. Михайлов

Аякс и Милан ще напомнят за великото си съперничество

Аякс - Милан
Стадион: "Амстердам Арена", Амстердам
Дата: 28.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Феликс Брайх (Германия)


Най-интересният двубой от програмата на Шампионската лига за вторник изправя един срещу друг старите познайници Аякс и Милан. Двата клуба имат общо 11 титли на Стария континет, като на два пъти са се срещали на финала.

Аякс се завърна в Шампионската лига след няколкогодишно отсъствие като в първия си мач имаше тежката задача да гостува на Реал Мадрид на “Сантяго Бернабеу”, където загуби само с 0:2. Блясъкът на стария Аякс не се видя, но пък лиспваше и голямата звезда Луис Суарес, който беше наказан. В Холандия амстердамци водят с две точки аванс пред ПСВ и Твенте след 7 кръга. Те не познават вкуса на поражението, а в последния кръг направиха 2:2 като готи на шампиона.

Милан все още напипва ритъма си на игра и определено може да се каже, че не тръгна добре в Серия А, като записа две победи, два равни и загуба. Вторият успех дойде през уикенда, когато бе пречупен Дженоа с 1:0 с гол на новата придобивка Златан Ибрахимович. Именно две попаденяи на шведа донесоха успеха с 2:0 над Оксер в първия мач за “росонерите” в коварната група. Втори успех ще е добре дошъл за тях преди тежките битки с Реал Мадрид.

Вече споменахме, че историята на сблъсъците между Аякс и Милан е богата. В 10 срещи италианците имат 5 победи, срещу 4 за холандците. Първият мач е финалът за КЕШ през 1969 спечелен от Милан с 4:1 в Мадрид. През сезон 1994/1995 Аякс си го връща с лихвите. Амстердамският колос първо печели двете срещи в предварителните групи, а след това и финала във Виена. Сегашният треньор Дани Блинд тогава бе капитан на тима. За последно отборите се засякоха в четвъртфинала на Шампионската лига през 2003. Мачът в Холандия завърши 0:0, а в Милано 3:2 с гол на Томасон в продълженията. През 1974 Суперкупата на Европа е в два мача, В първият Милан печели с 1:0, но Аякс отвъръща със смазващото 6:0.

Теему Таинио не е играл за Аякс от мача срещу Реал Мадрид, когато се контузи. Евандер Сно се възстановява от сърдечна операция. Кенет Веермер, Тимъти Атуба и Николас Лодейро са дългоитрайно контузените. Луис Суарес и Ян Вертонген се завръщат след наказание.

Масимо Амброзини и Пато са аут за още две седмици поради контузиите, които получиха срещу Оксер. Тияго Силва е възстановен от болките в коляното си. В италианските медии се появи информация, че Роналдиньо ще бъде сред резервите поради слабите си изяви от началото на сезона.

Битката в Амстердам ще е напрегната, тъй като и за двата отбора трите точки са много важни. При успех Милан ще може да вземе преднина пред съперника си от 6 точки, което ще им даде спокойствие. Аякс ще разчита поне на равенство, след което ще трябва да хвърли всички сили за два успеха над считания за аутсайдер Оксер. За сметки обаче е рано. Сравнявайки силите на съперниците изглежда, че се срещат равностойни клубове като една или две ситуации могат да решат мача. Милан винаги е изпитвал трудности в Амстердам и сега вероятно ще си тръгне само с точка.

Прогноза: Аякс - Милан 1:1


Последни 5 изиграни срещи:


Аякс:

11 септември Аякс - Вилем II 2:0 (Ередивизие)
15 септември Реал Мадрид - Аякс 2:0 (Шампионска лига)
19 септември Фейенорд - Аякс 1:2 (Ередивизие)
22 септември Аякс - МВВ 5:0 (Купа на Холандия)
25 септември Твенте - Аякс 2:2 (Ередивизие)

Милан:

11 септември Чезена - Милан 2:0 (Серия А)
15 септември Милан - Оксер 2:0 (Шампионска лига)
18 септември Милан - Катаня 1:1 (Серия А)
22 септември Лацио - Милан 1:1 (Серия А)
25 септември Милан - Дженоа 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Аякс - Милан

10 мача
4 победи за Аякс
1 равенство
5 победи за Милан
Голова Разлика: 14:10 за Аякс


Коефициенти от bet365:
Аякс - 2.70
Равен - 3.10
Милан - 2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
277