Брага ще вземе първа точка срещу Шахтьор


Т. Михайлов

Брага ще вземе първа точка срещу Шахтьор

Брага - Шахтьор Донецк
Стадион: "АХА", Брага
Дата: 28.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Кевин Блом (Холандия)


Брага посреща Шахтьор в двубой от група Н на Шампионската лига. Португалците имат нужда от победа, ако не искат твърде рано да се изключат от сметките за продължаване във фазата на директните елиминации.

Арсенал разби Брага в първия мач за португалския вицешампион в Шампионската лига. 6-те гола, които момчетата на Домингош Пасиенсия допуснаха в Лондон изненадаха мнозина, тъй като в последните години Спортинг бе показал силно лице в турнира за Купата на УЕФА, носещ вече името Лига Европа. Представянето на Брага в Лига Сарджеш не е лошо като след шест кръга тимът е трети с 11 точки, колкото има и вторият Академика. Лидерът Порто обаче е далеч напред с 6 победи. В последния си мач “червените” победиха с 3:1 Навал.

Шахтьор започна с победа над Партизан в Донецк като 1:0 бе най-малкото, с което сърбите се отърваха. Този резултат е дал самочувствие на украинците, които имат добър шанс за прогрес. Целта пред тях ще бъде да не загубят в Португалия. Във Висшата лига “миньорите” са лидер с 2 точки пред Динамо Киев. В последния кръг те победиха Металист с 2:1 като гост. Подобно на Брага и Шахтьор се представи много добре в Лига Европа в последните години като спечели веднъж турнира.

Брага никога не е срещал тим от Украйна досега. При 4 госстувания в Португалия Шахтьор има 2 успеха. Интересното е, че те са единствените за “миньорите” от общо 8 мача с представители на южната страна.

Вратарят Ким е аут до Нова година заради контузия в ахилеса получена още в предсезонната подготовка. Алберто Родригес пропусна мача с Навал след по-лека травма, която доведе до принудителната му смяна срещу Пасош Ферейра.

Фернандиньо е големият отсъстващ за Шахтьор. Той е със счупен крак и е извън сметките поне до Нова година. Другият контузен бе новото попълнение Дмитро Чигрински. Той разтегна сухожилие на 29 август и оттогава не е играл. Сега обаче попадна в разширения състав.

Брага вероятно ще е в шок от поражението от Арсенал, в което се увери, че в Шампионската лига реалностите са други. Шахтьор е далеч по-опитен в турнира и ще предпочете да играе в затворена схема и на контраатака. Равенството е най-вероятният развой, а от него ще са доволни повече гостите.

Прогноза: Брага – Шахтьор 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Брага:

29 август Брага - Маритимо 1:0 (Суперлига)
11 септември Порто - Брага 3:2 (Суперлига)
15 септември Арсенал - Брага 6:0 (Шампионска лига)
19 септември Пасош Ферейра - Брага 2:2 (Суперлига)
24 септември Брага - Навал 3:1 (Суперлига)


Шахтьор Донецк:

10 септември Оболон Киев - Шахтьор Донецк 1:0 (Висша лига)
15 септември Шахтьор Донецк - Партизан 1:0 (Шампионска лига)
19 септември Шахтьор Донецк - Таврия 4:1 (Висша лига)
22 септември Шахтьор Донецк - Кривбас 6:0 (Купа на Украйна)
25 септември Металист Харков - Шахтьор Донецк 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Брага - Шахтьор Донецк

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:

Брага - 2.30
Равен - 3.20
Шахтьор Донецк - 3.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144