Финалистът не се плаши от вълци


Т. Михайлов

Финалистът не се плаши от вълци

Байерн Мюнхен - Рома
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 15.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Стефан Ланоа (Франция)


Финалистът в предишното издание на Шампионската лига Байерн Мюнхен започва новия сезон в турнира с мач срещу италианския Рома. И двата тима имат големи амбиции в надпреварата, но опитът и историята определено са на страната на германците.

През миналия сезон никой не считаше Байерн за сериозен претендент за трофея, но след победите над Фиорентина в 1/8-финала и Манчестър Юнайтед в ¼-финала баварците се доближиха максимално до триумфа. Той нямаше как да се случи, тъй като Интер се оказа твърде солиден опонент и не остави съмнение кой заслужава най-ценното отличие.

През този Байерн разполага със същия състав и същия треньор, което гарантира ново добро представяне, макар че достигането чак до финал няма да е лека задача. Групата обаче ще е безпроблемна за мюнхенци, които започнаха колебливо Бунделсигата и имат само 4 точки от 3 мача. В последния кръг те направиха 0:0 с Вердер у дома.

Рома направи поредния си силен сезон в Италия и бе много близо до титлата, която за поредна година остана в Интер. Клубът обаче е в тежко финансово състояние и официално бе обявен за продажба от президента Росела Сенси. В последните години Рома се представя добре в Шампионската лига и често взима скалпове на някои от големите грандове на Стария континент.

Шампионатът в Серия А започна много лошо за “вълците”, които стартираха с 0:0 срещу Чезена, а след това катастрофираха в Каляри, губейки с 5:1. Причина за това може да се търси в многото контузии, но определено на “Алианц Арена” Рома ще изпита доста трудности.

Звездата на Байерн Ариен Робен е дълготрайно контузен. Брено все още не е възвърнал оптималната си форма. Луис Ван Гаал ще трябва да избира между Ивица Олич и Марио Гомес централния нападател в мача.

В Рома положението с травмите е трагично. Мирко Вучинич, Родриго Тадей, Стефано Окака, Джон Арне Рийзе и Филип Мексес са аут от сметките. Тоти имаше вирусно заболяване, но ще играе.

Байерн е твърд фаворит в мача, макар да не показва най-доброто от себе си в Бундеслигата. Формата на Рома също не е каквато беше в края на сезона, а и ще липсват важни фигури.
 
Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

07 август Байерн Мюнхен - Шалке 04 2:0 (Суперкупа на Германия)
16 август Виндек - Байерн Мюнхен 0:4 (Купа на Германия)
20 август Байерн Мюнхен - Волфсбург 2:1 (Бундеслига)
27 август Кайзерслаутерн - Байерн Мюнхен 2:0 (Бундеслига)
11 септември Байерн Мюнхен - Вердер 0:0 (Бундеслига)

Рома:

11 август Гросето - Рома 1:1 - 3:2 (Приятелски мач)
13 август Олимпиакос - Рома 5:1 (Приятелски мач)
21 август Интер - Рома 3:1 (Суперкупа на Италия)
28 август Рома - Чезена 0:0 (Серия А)
11 септември Каляри - Рома 5:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Рома

2 мача
2 победи за Байерн Мюнхен
0 равенства
0 победи за Рома
Голова Разлика: 4:1 за Байерн Мюнхен


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.66
Равен - 3.80
Рома - 5.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157