Олимпик и Спартак ще търсят своята идентичност


Н. Гавазов

Олимпик и Спартак ще търсят своята идентичност

Олимпик Марсилия - Спартак Москва
Стадион: "Стад Велодром", Марсилия
Дата: 15.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Флориан Майер (Германия)

Определено Олимпик Марсилия се опитва през последните години да намери своето място сред най-силните клубове на Стария континент и след края на миналия сезон и спечелването на титлата във Франция, това изглеждаше реално. През новия сезон отборът обаче се представя неубедително и във вътрешния шампионат след пет изиграни срещи има едва пет точки, които му отреждат 16 място а класирането - твърде разочароващо за амбициите на марсилци.

Победителят в Шампионската лига от 1992 година в миналогодишното издание на турнира бе в група с Реал Мадрид и Милан, постигна само две победи и не впечатли, отпадайки още в груповата фаза на турнира. Феновете на отбора сега обаче отново са изпълнение с надежди, след като любимците им са в група с Жилина, Спартак Москва и Челси и като изключим английския отбор, конкуренцията е преодолима, разбира се, ако отборът не промени начина си на игра, която за сега не удовлетворява.


Ако Олимпик Марсилия е в началото на своята кампания и все още има време за поправка, то не стоят така нещата за Спартак Москва. Вторият по популярност клуб в Русия се намира в класирането на вътрешния шампионат на 7 точки от зоната, даващо право за участие догодина отново в най-престижния европейски клубен турнир, и е по-скоро в борба за участие в Лига Европа, отколкото за нещо по-голямо. През лятото московчани се подсилиха с Макгийди, което веднага се почувства, но дали не е прекалено късно привличането на ирландския национал?

На европейската сцена не може да кажем, че Спартак са сила. Последният път когато двата отбора се срещнаха, бе в турнира за Купата на УЕФА сезон 2007 /08. На „Лужники" московчани победиха с 2:0, но на реванша допуснаха три гола през второто полувреме и отпаднаха в турнира.


Дидие Дешан няма да може да разчита на Диара и Реми, но за сметка на това в отбора се завърна Сисе и Айо. През уикенда Хайнце не игра, но най-вероятно ще започне като титуляр в центъра на защитата. Ако това не стане, най-вероятно там ще видим Мбиа. Схемата на игра на провансалците ще бъде 4-2-3-1, като начело на атаката ще застане Брандао. Не е сигурно участието на Жиняк и е много вероятно изборът на полузащитници да падне върху Валбуена, Лъчо и Айо.


За Спартак Москва отпада Баженов, който се контузи в неделя, състоянието на Комбаров се подобрява и той вече тренира самостоятелно. Подобрява се състоянието и на Макгийди, така, че най-вероятно и двамата ще започнат в стартовия състав. Схемата на игра е по-вероятно да бъде 4-5-1, но не е изключено и 4-4-2, тогава най-вероятно Алекс ще бъде изтеглен на по-предни позиции.


Няма съмнение, че срещата между двата съперника ще бъде много важна и освен, че носи заряда на своеобразен финал за второто място в групата, отборите ще потърсят и своята идентичност. Домакините ще гонят победата при всички положения, докато руския гранд би се задоволил и с едно реми. Това ще бъде добър шанс за французите да поставят началото на излизането си от кризата. Аз мисля, че с подкрепата на публиката си Олимпик ще достигне до победата, макар и трудно.

Прогноза:Олимпик - Спартак 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Олимпик Марсилия:

07 август Олимпик Марсилия - Каен 1:2 (Лига 1)
14 август Валансиен - Олимпик Марсилия 3:2 (Лига 1)
21 август Олимпик Марсилия - Лориен 2:0 (Лига 1)
29 август Бордо - Олимпик Марсилия 1:1 (Лига 1)
12 септември Олимпик Марсилия - Монако 2:2 (Лига 1)

Спартак Москва:

01 август Спартак Москва - ЦСКА Москва 1:2 (Висша лига)
15 август Локомотив Москв - Спартак Москва 2:3 (Висша лига)
21 август Спартак Москва - Том Томск 4:2 (Висша лига)
28 август Терек - Спартак Москва 2:0 (Висша лига)
11 септември Спартак Москва - Сатурн 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Олимпик Марсилия - Спартак Москва

4 мача
3 победи за Олимпик Марсилия
0 равенства
1 победа за Спартак Москва
Голова Разлика: 8:4 за Олимпик Марсилия


Коефициенти от bet365:
Олимпик Марсилия - 1.72
Равен - 3.50
Спартак Москва - 5.25

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
183