Оле: Разбирам сравненията между Мбапе и Рашфорд


И. Ангелов

Оле: Разбирам сравненията между Мбапе и Рашфорд

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер сравни младият нападател на клуба Маркъс Рашфорд със сензацията на ПСЖ и Франция Килиан Мбапе преди срещата на двамата в Шампионска лига във вторник. 21-годишният Рашфорд вкара 6 гола в 10 мача от идването на Солскяер в Юнайтед. 20-годишният Мбапе пък бе ключов за Франция в спечелването на Световната купа през лятото.

"Маркъс ще стане играч от топ ниво. Аз обичам работата с него. Аз съм сигурен, че ПСЖ ще го следи, както ние Мбапе - той е една от основните заплахи. Мбапе се издигна много и стана суперзвезда, а и има фантастична усмивка. Страхотен ентусиазъм. Разбираемо е между тях да има сравнения.

"Аз гледах Мбапе на живо веднъж, но виждам Рашфорд всеки ден. Нападателите обикновено не доминират играта, но те двамата ще повлияят много на футбола в идните 10 години. Те ще взривят футбола."

За срещата с ПСЖ Оле продължи:

"Неймар е много, много добър и феновете ни ще искат да го видят. А играчите ще искат да играят срещу него.  Едно от нещата, които си спомням като играч е как играех срещу най-добрите - Зидан, Роналдо, Фиго, Малдини. Ти нямаш търпение да излезеш срещу такива играчи.

"Така беше при нас и съм сигурен, че и за момчетата сега е така. Но ние играем срещу отбор от топ играчи, и ще трябва да се представим максимално добре."

1025