ПСЖ – Ливърпул: Парижани няма да вземат реванш


Н. Гавазов

ПСЖ – Ливърпул: Парижани няма да вземат реванш

ПСЖ - Ливърпул

Стадион: "Парк де Пренс", Париж

Дата: 28.11.2018 г.

Час: 22:00

Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

ПСЖ приема Ливърпул в един от най-интересните мачове от програмата на Шампионска лига за сряда. Тази група напълно заслужено оправдава клишето "групата на смъртта", защото два кръга преди края всеки един член на квартета има шанс да премине в следващата фаза на турнира. Нашето внимание в случая обаче е насочено към Града на любовта, където местният ПСЖ ще се опита да вземе реванш от Ливърпул за загубата на старта на кампанията.

Шампионска лига е единственият турнир, където парижани се препъват. Хората на Томас Тухел нямат ни най-малка конкуренция във вътрешните състезания и само за 14 кръга в Лига 1 вече водят на втория Олимпик Лион с 15 точки. Не така стоят обаче нещата в главния клубен турнир на Европа. Ако погледнем таблицата за класиране, ще видим, че френският колектив се намира на трета позиция, на точка след Наполи и Ливърпул и на един пункт пред Цървена звезда. До тази ситуация с стигна след двете равенства срещу италианците и победата над сърбите. Впрочем, дори победа утре вечер не гарантира на парижани класиране за плейофите, защото се оказа, че Белград не е чак толкова гостоприемно място, както се предполагаше по-рано.

Що се отнася до кадровото състояние на ПСЖ, голямата новина е, че Неймар и Мбапе ще вземат участие в мача. Въпросителната е, доколко бразилецът е готов за срещата. Според последни информации, Неймар няма да е напълно боеспособен.

Ливърпул започна блестящо кампанията си в турнира, с победа 3:2 над френския отбор и след равенството на Наполи в Белград, всичко сочеше, че мърсисайдци няма да имат проблем с излизането от групата. Хората на Юрген Клоп обаче изненадаха с представянето си в Италия, където заслужено бяха наказани от Инсине в края на срещата. Победата над Цървена звезда на "Анфийлд" бе повече от очаквана, но голямата въпросителна дойде от срещата със същия отбор, но в Белград. Ако представянето срещу Наполи бе ужасно, то това срещу белградчани бе истинска катастрофа. Напълно резонно е да бъде зададен въпросът: Това ли е истинското лице на Ливърпул при гостуванията си в Шампионска лига? Отговорът ще го разберем утре вечер. Впрочем, ако погледнем представено на "червените" навън, ние ще видим, че единствените загубени точки са срещу тимовете от топ 6 на Висшата лига на Англия Челси и Арсенал (вече говорихме за Шампионска лига), като и в двата случая хората на Клоп можеха да спечелят мачовете си. Както се случи през уикенда срещу Уотфорд. Този мач се превърна в образец на истинско търпение от страна на мърсисайдци, които изчакаха съперникът да се наиграе и нанесоха ударите си по най-безпощадния начин.

Към момента е сигурно неучастието на Алекс Окслейд-Чембърлейн. Добрата новина е попадането на Сади Мане в групата за мача, но към момента остава неясно дали сенегалецът ще вземе участие в него.

Мачът е труден за прогнозиране и много от нещата в него зависят от начина и настройката за игра на гостите. Напълно е възможно домакините да вземат реванш за загубата си в първия кръг и който желае да се застрахова, с чиста съвест може да заложи на знак "1". Нашите предположения обаче са, че мърсисайдци ще излязат пределно мобилизирани на "Парк де Пренс" и ще покажат съвсем друго лице от онова в Неапол и Белград. А това означава, че Ливърпул ще си  тръгне непобеден от Париж.

Прогноза: ПСЖ – Ливърпул 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Пари Сен Жермен
(Франция)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
24.11.2018 Лига 1 Пари Сен Жермен 1 - 0 Тулуза
11.11.2018 Лига 1 Монако 0 - 4 Пари Сен Жермен
06.11.2018 ШЛ група C Наполи 1 - 1 Пари Сен Жермен
02.11.2018 Лига 1 Пари Сен Жермен 2 - 1 Лил
28.10.2018 Лига 1 Олимпик Марсилия 0 - 2 Пари Сен Жермен


Последни 5 срещи - Ливърпул
(Англия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
24.11.2018 Висша Лига Уотфорд 0 - 3 Ливърпул
11.11.2018 Висша Лига Ливърпул 2 - 0 Фулъм
06.11.2018 ШЛ група C Цървена Звезда Белград 2 - 0 Ливърпул
03.11.2018 Висша Лига Арсенал 1 - 1 Ливърпул
27.10.2018 Висша Лига Ливърпул 4 - 1 Кардиф


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
18.09.2018 ШЛ група C Ливърпул 3 - 2 Пари Сен Жермен
  Сподели
643