Цървена звезда – Ливърпул: Мърсисайдци няма да подценят съперника


Н. Гавазов

Цървена звезда – Ливърпул: Мърсисайдци няма да подценят съперника

Цървена Звезда - Ливърпул

Стадион: "Райко Митич", Белград

Дата: 06.11.2018 г.

Час: 19:55 ч.

Съдия: Антонио Матеу (Испания)

Ливърпул гостува на Цървена звезда в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Преди две седмици мърсисайдци пометоха съперника си с 4:0, при това го направиха в икономичен режим. Сега хората на Владан Милоевич са амбицирани да дадат битка на големия фаворит, още повече, че ще имат подкрепата на  ентусиазираната си публика. Ще успеят ли сърбите да препънат лидера или "червените" отново няма да забележат противника?

Звезда загуби като гост на ПСЖ и Ливърпул с общ резултат 10:1 и това отразява класата на белградчани. Впрочем, никой не е и очаквал велики неща от "звездашите" в група с толкова силни съперници, за това като голям успех се приема равенството 0:0 с Наполи на старта на груповата фаза на турнира. Тогава сърбите, имащи мощната подкрепа на своята публика, успяха да спрат фаворита и е очевидно, че Звезда ще се опита да остави следа в турнира с представянето си на домашната сцена. Що се отнася до вътрешното първенство, там белградчани са безапелационни – 14 победи и едно равенство от 15 мача и първо място в класирането, на 9 точки пред втория Раднички.

Ливърпул е един от фаворитите за спечелване на тазгодишното издание на Шампионска лига и това се вижда от представянето на отбора до момента. Да, мърсисайдци претърпяха поражение в Неапол във втория кръг на груповата фаза на турнира, но тогава самият Юрген Клоп призна, че е сгрешил с настройката на отбора, който реши да играе за равенство срещу "партенопеите" и плати за това. След това "червените" приеха Цървена звезда и с непълен капацитет на полезно действие разбиха съперника си с 4:0, без да усетят каквато и да е съпротива от страна на съперника. Този успех помогна на Ливърпул да оглави класирането в групата, тъй като Наполи и ПСЖ завършиха наравно в Париж.

През уикенда мърсисайдци гостуваха на Арсенал и направиха 1:1 на терена на лондончани, което пък позволи на Манчестър Сити еднолично да оглави класирането във Висшата лига на Англия. Сега колективът на Клоп дели второто място с Челси, на две точки след шампиона.

Домакините са без кадрови проблеми. Гостите са без контузените Хендерсън  и Окслейд-Чембърлейн, а Джердан Шакири остана извън групата, за да се избегне излишен шум около играча и да се отвлече вниманието на отбора, заради етническия произход на швейцареца с косовски корени.

Цървена звезда изглежда по-конкурентен тим пред родна публика, отколкото навън, но пък разликата в класите на двата тима е видима и с невъоръжено око. Въпросът е с каква настройка ще излезе Ливърпул и дали няма да подцени съперника си. Отчитайки резултата в срещата в Неапол, нашите предположения са, че мърсисайдци са направили нужните изводи и ще излязат напълно мобилизирани на "Райко Митич". А това не вещае нищо добро за техните домакини.

Прогноза: Цървена звезда – Ливърпул 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Цървена Звезда Белград
(Сърбия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
03.11.2018 Суперлига Пролетер 0 - 2 Цървена Звезда Белград
31.10.2018 Суперлига Цървена Звезда Белград 3 - 1 Бачка Б. Паланка
28.10.2018 Суперлига Мачва Шабац 0 - 2 Цървена Звезда Белград
24.10.2018 ШЛ група C Ливърпул 4 - 0 Цървена Звезда Белград
20.10.2018 Суперлига Цървена Звезда Белград 3 - 1 Рад Белград


Последни 5 срещи - Ливърпул
(Англия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
03.11.2018 Висша Лига Арсенал 1 - 1 Ливърпул
27.10.2018 Висша Лига Ливърпул 4 - 1 Кардиф
24.10.2018 ШЛ група C Ливърпул 4 - 0 Цървена Звезда Белград
20.10.2018 Висша Лига Хъдърсфийлд 0 - 1 Ливърпул
07.10.2018 Висша Лига Ливърпул 0 - 0 Манчестър Сити


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
24.10.2018 ШЛ група C Ливърпул 4 - 0 Цървена Звезда Белград
  Сподели
490