Аякс - Бенфика: Голове и в двете врати


Н. Гавазов

Аякс - Бенфика: Голове и в двете врати

Аякс - Бенфика

Стадион: "Йохан Кройф", Амстердам

Дата: 23.10.2018 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Руди Буке (Франция)

Аякс приема Бенфика в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. И двата отбора претендират за класиране за следващата фаза на турнира и с оглед на това, че другият тим в квартета е Байерн Мюнхен, този мач може да бъде определен като минифинал за второто място в групата.

Завръщането на Аякс в престижния европейски турнир се получава много успешно. Колективът на Ерик тен Хаг разгроми АЕК на старта на състезанието, а две седмици по-късно направи изненадващо 1:1 с Байерн Мюнхен в Германия. Така амстердамци сериозно увеличиха шансовете си да попаднат в следващата фаза на Шампионска лига, но по-голяма конкретика ще има след двата сблъсъка с Бенфика. Що се отнася до вътрешното първенство, там Аякс спечели двата си мача след сблъсъка с Байерн и продължава да преследва лидера ПСВ, който се намира на върха, с преднина от пет точки.

Много е интересно представянето на Бенфика, на която бяха давани малки шансове в групата, заради миналогодишното си представяне, когато португалците загубиха всичките си шест мача. Сега "орлите" също започнаха лошо - със загуба 2:0 от Байерн в Лисабон. Бенфика обаче извърши подвиг при гостуването си на АЕК. Хората на Руи Виториа постигнаха победа с 3:2, при това губеха в резултата с 2:0 и на всичкото отгоре останаха с човек по-малко. Този успех говори само за едно - Бенфика има характер.

Велтман и Банде няма да играят за домакините. Гостите са без наказания Диас и контузения Ебуехи.

- Аякс е без загуба в последните си 5 мача (4 победи и равенство), вкарвайки на съперниците си 19 гола.

Бенфика няма загуба в последните си 5 мача (4 победи и равенство), вкарвайки на съперниците си 11 гола.

Това е един от най-непредсказуемите двубои от третия кръг на Шампионска лига. Букмейкърите отдават своите предпочитания на Аякс, може би заради фактора домакинство, но Бенфика показа сила на характера и увереност в силите. Трудно е да предскажем как ще завърши тази среща, но може да бъдем сигурни, че с оглед на открития футбол от двата отбора, голове ще има и във двете врати.

Прогноза: Аякс - Бенфика 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
452