Барселона - ПСВ: Без шансове за гостите


Н. Гавазов

Барселона - ПСВ: Без шансове за гостите

Барселона - ПСВ

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 18.09.2018 г.

Час: 19:55

Съдия: Тарос Сидиропулос (Гърция)

Днес ще бъде даден стартът на груповата фаза на Шампионска лига. Барселона и Милано са двата европейски града, където ще се проведат първите мачове от най-престижния европейски клубен турнир. Конкретно нас ни интересува срещата в столицата на Каталуния, където Барселона посреща ПСВ. За мнозина този мач изглежда като едва ли готвен разстрел за холандците в Испания, но футболът за това е велик и интересен спорт, защото често опровергава такива предположения.

Барселона тежко започна сезона в националното първенство, но успя да удържи четири победи в четири мача и възползвайки се от препъванията на главните конкуренти в лицето на Реал Мадрид и Атлетико успя еднолично да оглави класирането в Примера дивисион. Освен това хората на Ернесто Валверде спечелиха Суперкупата на Испания, побеждавайки Севиля в Мароко. В този отрязък от време прави впечатление отличната игра на Тер Щеген и израстването на Усман Дембеле, който показва отличен футбол и започва да се превръща в част от новия тризъбец за каталунците, а това е лоша новина за Малкъм. Ясно е, че за клуб като Барселона локалните успехи са само едната част от генералния план и Шампионска лига само допълва общите цели на каталунците за сезона. А жаждата за добро представяне и реабилитация може би е още по-голяма след миналогодишния провал срещу Рома.

ПСВ започна участието си в главния европейски клубен турнир малко по-рано, на стадий плейофи, където уверено преодоля БАТЕ с общ резултат 6:2. Впрочем, холандците силно започнаха сезона и това се вижда от представянето им във вътрешното първенство. Хората на Марк ван Бомел, който като футболист защитаваше цветовете и на Барселона, са едноличен лидер в Ередивизе, без загубена точка, а в последните си два мача срещу средняци вкараха 13 гола и още в началото на сезона имат голова разлика 21:3. Ще се пренесе ли добрата форма и това представяне в Шампионска лига или успехите на ПСВ ще са само на местно ниво? Това ще разберем днес и през следващите месеци.

Интересното е, че в личните срещи между Барселона и ПСВ няма доминиращ отбор. Холандците имат една победа, испанците два пъти са триумфирали, а останалите три мача са завършвали наравно.

Очертава се много интересен мач. Никак не е трудно да предположим, че домакините ще покажат класа и ще играят в стила от първите срещи в Испания. Това обаче дава и известна надежда на ПСВ, който разполага с много бързи флангови играчи, които могат да "уловят" каталунците при загуба на топката и да осъществят голова контраатака. Именно поради тази причина предложението ни е за успех на каталунците, но и гол за гостите.

Прогноза: Барселона - ПСВ 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Барселона
(Испания)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
15.09.2018 Примера Дивисион Реал Сосиедад 1 - 2 Барселона
02.09.2018 Примера Дивисион Барселона 8 - 2 Уеска
25.08.2018 Примера Дивисион Валядолид 0 - 1 Барселона
18.08.2018 Примера Дивисион Барселона 3 - 0 Алавес
15.08.2018 Приятелски срещи Барселона 3 - 0 Бока Хуниорс


Последни 5 срещи - ПСВ Айндховен
(Холандия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
15.09.2018 Ередивизи АДО Ден Хааг 0 - 7 ПСВ Айндховен
01.09.2018 Ередивизи ПСВ Айндховен 6 - 1 Вилем II
29.08.2018 ШЛ Квалификации ПСВ Айндховен 3 - 0 БАТЕ Борисов
25.08.2018 Ередивизи Цволе 1 - 2 ПСВ Айндховен
21.08.2018 ШЛ Квалификации БАТЕ Борисов 2 - 3 ПСВ Айндховен


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
490